NEZADOVOLJSTVO S TRIBINA

Igrači Zadra spriječili fizički sukob navijača i trenera

09.03.2014 u 23:36

Bionic
Reading

Nezadovoljni navijači Zadra umalo su se fizički obračunali s trenerom kluba, koji im je navodno bahato odgovorio na njihove prigovore...

Najavljivali su košarkaši i trener Zadra Ivan Sunara uoči gostovanja u Širokom gladijatorsku borbu. Nažalost, osim prve četvrtine u kojoj su zahvaljujući trima tricama Lyonsa stekli prednost od četiri koša razlike, Zadrani su na parketu izgledali kao miševi u bijegu od razigrane mačke.

Ne samo da je Široki pobijedio, već je i nadoknadio osam koševa minusa iz prvog susreta te tri kola prije kraja preskočio Zadrane i gurnuo ih na korak od ispadanja iz regionalne ABA lige.

Skupina nezadovoljnih navijača koji su krenuli na dalek put do Širokog Brijega na jednoj su se benzinskoj crpki našli u isto vrijeme kada i autobus s igračima i stručnim vodstvom kluba. Prigovorili su treneru Sunari zbog određenih poteza koje je vukao, na što im je on, tvrde očevici bahato odgovorio. Situacija je umalo izmakla kontroli, prijetila je mogućnost fizičkog sukoba, no na sreću igrači su smirili strasti i spriječili veći incident.

Navijači su navodno prigovorili Sunari zbog forsiranja Filipa Kraljevića tražeći očitovanje zbog neigranja Ante Đuguma. Sunara je dobacivanja i prigovore primio srcu i umjesto pokušaja smirivanja strasti 'otvorenim gardom' uzvratio navijačima. Igrači su, srećom, bili pribraniji od njega i razdvojili 'zaraćene strane'.

Dan nakon utakmice o jednom drugom incidentu očitovala se navijačka udruga Tornado koja se na svojim službenim mrežnim stranicama ogradila od pojedinaca uhvaćenih u krađi u Širokom Brijegu.

'Jučer je na tribinama bilo preko 100 navijača Zadra i nedopustivo je da se medijski proziva cijela grupa zbog nedoličnog ponašanja par pojedinaca. S prijateljima iz Širokog smo uvijek bili u prijateljskim odnosima i to će tako ostati.', istaknuli su pripadnici Tornada.

Društvene mreže i lokalni portali 'vrište' nezadovoljstvom zadarskih navijača, a najčešća meta im je Ivan Sunara, koji nije uspio izazvati pozitiva šok u svlačionici, kojemu se smjenom Hrvoja Vlašića nadala vladajuća klupska garnitura.