IZBORILI MAJSTORICE

Igrači Philadelphije i Portlanda ne žele na godišnji odmor; čeka nas luda nedjelja!

10.05.2019 u 09:57

Bionic
Reading

Košarkaši Philadelphia 76ersa i Portland Trail Blazersa izborili su odlučujuće sedme utakmice protiv Toronto Raptorsa, odnosno Denver Nuggetsa u dvobojima drugog kruga doigravanja NBA lige zahvaljujući domaćim pobjedama u šestim utakmicama, Sixersi su svladali Raptorse sa 112:101, a Blazersi Nuggetse sa 119:108. Tako su igrači Sixersa i Blazersa u eliminacijskim utakmicama poslali jasnu poruku; još ne žele na godišnji odmor!

Philadelphiji su domaćini kontrolirali utakmicu čitavim njezinim tijekom, u drugoj četvrtini su imali 19 pogodaka prednosti (42-23), na kraju treće četvrtine 20 poena "viška" (87-67), a 10-ak minuta prije kraja i najvećih 24 razlike (93-69) pa su gosti u samoj završnici uspjeli tek ublažiti poraz.

Domaće je do pobjede predvodio Jimmy Butler sa 25 koševa, a napokon je odličnu utakmicu odigrao i Ben Simmons sa 21 ubačajem, osam skokova i šest asistencija. Simmons je u prvih pet utakmica ove serije prosječno ubacivao 9.4 poena, no odlično je reagirao u ovoj eliminacijskoj utakmici. Joel Embiid je kod pobjednika ubacio 17 koševa i sakupio 12 skokova.

Raptorse je ponovno predvodio Kawhi Leonard sa 29 ubačaja i 12 skokova, ali nije imao adekvatnu pomoć suigrača, tek je Pascal Siakam dodao 21 koš.

Sedma utakmica igrat će se u Torontu u noći s nedjelje na ponedjeljak, a pobjednik će u konferencijskom finalu igrati protiv Milwaukee Bucksa koji su sa 4-1 izbacili Boston Celticse.

Portland je ostao u igri za plasman u finale Zapada zahvaljujući odličnoj predstavi svojih braniča, Damian Lillard je ubacio 32, CJ McCollum 30, a Rodney Hood je s klupe dodao 25 koševa što mu je bila najbolja utakmica od dolaska iz Clevelanda u Portland.

Ta je trojka pogodila 11 od 24 upućena šuta za tricu. Uz tako raspoložene bekove suparnika, Denveru nije pomogla još jedna odlična predstava srpskog centra Nikole Jokića koji je predvodio svoju momčad u koševima, skokovima i asistencijama sa 29 ubačaja, 12 uhvaćenih lopti i 8 dodavanja. Jamal Murray je većinu od svojih 24 poena ubacio u prvom poluvremenu, a usto je imao i 10 skokova.

Sedma utakmica igrat će se također u noći s nedjelje na ponedjeljak u Denveru.