denver poveo

Igrač Portlanda Lillard odigrao utakmicu kakva u povijesti NBA-a još nije viđena, a postavio je i nemoguć rekord u tricama; Lakersi stradali kod Phoenixa, a Netsi prošli dalje

02.06.2021 u 08:57

Bionic
Reading

U tri odigrane utakmice doigravanja u NBA ligi postavljen je i jedan nevjerojatan rekord kojeg je autor fantastični Damian Lillard koji je ubacio Denveru 55 koševa uz rekordnih 12 trica. Ali nije bilo dovoljno…

U ludoj utakmici Denver Nuggetsi nadigrali su na svom terenu Portland Trail Blazerse 147:140 i to nakon dva produžetka za vodstvo 3-2 u seriji. Za prvi i drugi produžetak tricu je zabio Damian Lillard, ali u završnici nije dobio loptu.

No, Lillard je postavio novi rekord NBA doigravanja s 12 ubačenih trica. Ukupno je ubacio 55 koševa (trice 12-17!), a upisao je još 10 asistencija, šest skokova, jednu ukradenu loptu i tri blokade!

Inače, dosad je rekord po broju ubačenih trica držao Klay Thompson iz 2016. (11 trica Oklahoma City Thunderima).

Prema analitičarima Damian Lillard postao je prvi NBA košarkaš u povijesti s najmanje 50 koševa, 10 asistencija i 10 trica.

'Bila je to najbolja izvedba u NBA play-offu koju sam ikada vidio', kazao je nakon utakmice trener Blazersa Terry Stotts.

Od ostalih utakmica treba reći kako su moćni Brooklyn Netsi postali druga momčad na Istoku koja je prošla u drugi krug doigravanja, što im nije uspjelo sedam godina, dok su prvaci LA Lakersi poraženi u Phoenixu i na pragu su ispadanja.

Kod Denvera najbolji su bili Nikola Jokić s učinkom od 38 koševa, 11 skokova i 8 asista, Monte Morris je bio odličan s 28 koševa, dok je Michael Porter Jr. ubacio 26.

'Bila mi je čast biti na terenu i svjedočiti ovome što sam vidio', kazao je Jokić nakon utakmice..

Sunsi su s uvjerljivih 115-85 nadigrali Lakerse i u seriji na četiri pobjede poveli s 3-2.Devin Booker je s 30 poena bio prvo ime kod Phoenixa, pričuva Cameron Payne dodao je 16 koševa u utakmici u kojoj su Sunsi vodili i s 36 poena.

Dario Šarić dobio je samo 7 minuta i iskoristio je za 5 koševa, 2 asista i 1 skok, a u trećoj četvrtini ozlijedio se igrač Sunsa Chris Paul.

LeBron James je zabio 24 koša za Lakerse, koji su igrali bez ozlijeđenoga Anthonya Davisa, te će morati dobiti dvije sljedeće utakmice ukoliko ne žele ispasti.

Netsi su s 123:109 kod kuće dobili Boston i s 4-1 prošli u drugi krug, gdje će igrati s Milwaukejem. James Harden je ubilježio 34 poena, te po 10 asista i skokova i bio je ključno ime u zadnjoj četvrtini u kojoj su se Netsi odvojili. Harden je imao veliku pomoć od Kyriea Irvinga (25) i Kevina Duranta (24), a momčad Brooklyna je imala šut od čak 51 posto, dok su trice gađali 15-32.

Jayson Tatum, koji je zabio ukupno 90 koševa u dvije utakmice u Bostonu, predvodio je Celticse s 32 poena, no Kelte nije išla trica na - pogodili su samo 11 od 40 pokušaja.