GLOVER GA PREKRIŽIO

Igor Štimac nije čak ni kandidat za klupu Istre!

06.10.2015 u 16:49

Bionic
Reading

Izvršni direktor NK Istre 1961 Michael Glover na današnjoj je konferenciji za novinare održanoj nakon jučerašnje smjene trenera prve momčadi Igora Pamića izjavio kako vodstvo kluba 'neće žuriti i tražiti brzu, već pravu zamjenu', te kako će do tada dužnost trenera obnašati sportski direktor kluba Robert Rubčić, koji već ima iskustva u vođenju momčadi.

'Ne želim ulaziti u detalje jer to tretiram kao privatnu stvar između mene i Pamića, ali mogu reći da je bilo značajnih razlika u mišljenjima. Ne samo pravca u kojem smo išli, nego i načina kako ćemo doći do cilja. Moji osobni zahtjevi prema Pamiću su bili iznad onoga što je on bio spreman prihvatiti', poručio je Glover govoreći o razlozima smjene dosadašnjeg trenera pulskog prvoligaša.

Na pitanje novinara je li poraz u Splitu od Hajduka kumovao toj smjeni, Glover je kazao kako nije jer je, kako je rekao 'poraz od Hajduka bio bitan samo zato što je bio dodatni dokaz da nije postojao proces kojim bi se iz tjedna u tjedan povećala mogućnost uspjeha'.

'Na ovoj razini profesionalne igre ne možete igrati jedan tjedan dobru utakmicu, a sljedeći tjedan biti ponižen. To nazivam srećom, a ne pripremom. Mi nismo organizacija koja se želi voditi srećom, bez obzira je li ta sreća dobra ili loša', ustvrdio je izvršni direktor NK Istre 1961 dodavši kako klub trenutačno ne duguje ništa igračima, te kako su sva dugovanja prema njima ali i dobavljačima te zaposlenicima kluba podmirena.

On je podsjetio kako se igračima po preuzimanju kluba dugovalo čak četiri plaće a uz to se novo vodstvo suočio s problemom novih faktura pa su se slijedom toga stvarale nove obveze prema njima.

'Uzmu li se u obzir i igrači koji su prije našeg dolaska bili ovdje i oni od njih koji su ostali, dali smo osam plaća u četiri mjeseca', naglasio je Michael Glover koji je demantirao informaciju koja se ovih dana pojavila u javnost kako je netko iz uprave pulskog kluba kontaktirao Igora Štimca.

'Nitko nije kontaktirao Štimca i nikome iz kluba nisam dao instrukcije da to učini. Znam tko je pričao s njim i o čemu se pričalo, a znam i da je to bio ležeran i prijateljski razgovor. U ležernom tonu se pričalo i o tome bi li postojao interes za trenersku poziciju. Na kraju se to nekako pojavilo u medijima. Mogu reći sa stopostotnom sigurnošću da on nije bio i neće biti uzet u obzir za trenera, bez ikakvog manjka poštovanja prema njemu', zaključio je Glover.