KRALJEVSKI TROŠAK

Ibro na nišanu: Novi čarobnjak u Barci?

29.05.2009 u 13:33

Bionic
Reading

Barcelona i njezin trener Guardiola osvojili su ove sezone tri najvrednija trofeja koja su im bila na raspolaganju i pred njima je veselo ljeto. Ipak, poznato je da je teže braniti nego osvajati i Katalonci su toga itekako svjesni

Još traje zasluženo slavlje crveno-plavih idola s Blau Grane, ali kuju se i veliki planovi za prijelazni rok. Talijanska Gazzetta objavila je kako će veliko trošenje računa katalonskog giganta početi na milanskom San Siru.

I zaista, ako takva momčad dovodi napadača pokraj Messija, Henryja i Eto'oa, tko može doći u obzir. Kandidati se mogu nabrojati na prste jedne ruke, a jedan od njih sasvim je sigurno švedski genijalac Zlatan Ibrahimović, ujedno i jedan od onih koji nisu suviše vezani uz sredinu u kojoj trenutačno nastupaju.

Talijani pišu da će se pregovori kretati u dva pravca. Jedna od mogućih opcija je čista gotovina. U toj opciji na stolu bi se trebalo naći 60 milijuna eura. Pitanje je koliko bi ta svota impresionirala vlasnika Intera Morattija, koji je više puta naznačio da Ibro ne ide nikuda bez sto milijuna.

Ako bi Talijan ostao čvrst, u Barceloni su mu navodno spremni ustupiti Samuela Eto'oa uz 'skroman prilog' od 20 milijuna eura. Iza Kamerunca je vrhunska sezona i u toj bi opciji posljednju riječ imao trener Intera Mourinho.

Upali li jedna od opcija i Inter pristane na dogovor, Kataloncima ostaje najteži dio posla. Ibrahimović u Italiji zarađuje više od 10 milijuna eura po sezoni, a isti izvor tvrdi da su mu u Barceloni spremili plaću od sedam i pol milijuna godišnje. Rijetko igrači pristaju na smanjenja, oni o recesijama uglavnom samo čuju u medijima.

Ipak, možda mu izazov bude važniji. Xavi i Iniesta iza leđa, Messi i Henry uz bok. Zvuči primamljivo.