EMOTIVNI NOGOMETNI DIV

I 'zvijer' ga moli da ostane, ali Gerrard odlučio kamo će...

07.01.2015 u 14:15

Bionic
Reading

'Unleash the beast', stajalo je na transparentu navijača Wimbledona. Ako igrači Liverpoola i nisu znali o kome je riječ u vrlo kratkom roku su shvatili.

Adebayo Akinfenwa ima 32 godine i jedna je od većih ptica selica engleskog nogometa. Promijenio je do 30. rođendana 11 klubova (Millwall, Swansea, litvanski Atlantas...) i sada nastupa za četvrtoligaša AFC Wimbledon, navijački klub nastao na zgarištu nekada slavnog FC Wimbledona koji je voljom milijunaša prebačen iz matičnog kvarta.

Akinfenwa izgleda kao MMA borac, ali na nogometnom terenu prilično je koristan. Ta velika nakupina mišića vrlo je koristan u držanju visokog presinga, ima solidnu tehniku i osjećaj za gol. Uostalom, zabio je Liverpoolu i da Gerrard nije zabio dva bio bi i heroj dvoboja protiv renomiranih redsa.

Nakon dvoboja Akinfenwa, veliki navijač Liverpoola, prišao je Stevenu Gerardu.

'Što sam mu rekao? Da ga molim da ne ide iz kluba. Čovječe, pa bez njega će Liverpool imati ogromnih problema. Rekao sam mu da sam veliki navijač i da ne odlazi. Naravno, ako se odlučio ostaje nam samo da mu zaželimo sretan nastavak puta, ali Liverpool mora učiniti baš sve što može kako bi ga zadržao,' završava emotivni stokilaš koji kotira kao najsnažniji nogometaš svijeta.

Ipak, unatoč brojnim apelima na kapetana Englezi pišu kako je Gerrard na samom rubu potpisa ugovora s LA Galaxyjem kojemu bi se priključio u lipnju.