KLADITE SE PAMETNO

I Hajduk i Bešiktaš igrat će za 'bodove'

10.10.2013 u 11:12

Bionic
Reading

U Hajduku posljednjih dana definitivno nije dosadno. Naime, Grad Split predvođen gradonačelnikom Baldasarom odbio je ponude stranih investitora za većinski paket dionica na posljednjoj gradskoj sjednici, a HNS klubu priprema kaznu zbog nepuštanja vrlo dobrog Pašalića u U-19 reprezentaciju.

Kako i gdje gledati utakmicu Hajduk-Bešiktaš

Osim na MAXtv-u (Arenasport 3), utakmicu Hajduk-Bešiktaš možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike pratiti prijenose utakmica u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu gledati utakmice na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok ona traje nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

U nacionalnom se savezu nikome nije svidjelo objašnjenje Hajduka da je Pašalić prevažan Hajduku pred okršaj s Hrvatskim dragovoljcem i u kuloarima se navodila moguća kazna od čak tri kaznena boda ukoliko Pašalić nastupi ili bude prijavljen za sljedeći prvenstveni okršaj. Cijeli slučaj je izbjegnut naknadnom dozvolom Hajduka da se Pašalić priključi reprezentaciji koju vodi Ivan Gudelj.

Hajduk u prvenstvu za sada djeluje vrlo dobro i prvi je pratitelj vodećem Dinamu, no za razliku od velikih rivala Dinama i Rijeke, Tudorova momčad nema europske obaveze u Europskoj ligi. Upravo zato, prijateljski susret s Bešiktašem trebao bi zaintrigirati Hajdukove simpatizere.

Sam trener Tudor naglasio je da mu dobar rezultat nije najvažniji:

'Jasno je kako u ovoj utakmici rezultat nije u prvom planu. Želim lijep i dopadljiv nogomet, vjerujem da će navijači uživati. Priliku će u ovom dvoboju dobiti igrači koji u posljednje vrijeme nisu bili u prvom planu da vidim koliko i što mogu. U svakom slučaju drago mi je što se susrećem s Bilićem. Igrali smo zajedno i bit će lijepo odmjeriti snage s njegovom momčadi. On je zasluženo tamo gdje jest, svima nam je uzor i pokazatelj gdje se može dospjeti predanim radom.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Osvrnuo se Tudor i na kvalitetu suparnika:

'Iskreno, ne pratim dovoljno tursku ligu, ali svjestan sam snage Bešiktaša i općenito turskog nogometa. Mislim da je privilegija za Hajduk što ima priliku igrati protiv jednog tako slavnog kluba'.

Što se sastava tiče, Tudor će najviše problema imati s pozicijom desnog beka budući da osim na BiH reprezentativca Andriju Vršajevića, ne može računati ni na mladog Dina Mikanovića koji se ozlijedio. Osim već spomenutog Pašalića, u U19 selekciji su Tomić, Milić, Lučić i Mujan.

Bivši igrač i trener Hajduka Slaven Bilić doveo je svoju crno-bijelu ekspediciju u Split. Bešiktaš koji je drugoplasirana momčad prvenstva, odigrat će prijateljski susret na Poljudu dok traje reprezentativna  stanka kako bi igrači koji nisu u nacionalnim selekcijama imali koju utakmicu u nogama. Hvale vrijedan je ovo potez uprave Bešiktaša, ali i Bilića koji će na ovaj način također pomoći Hajduku da malo stane na noge jer se očekuje ispunjeni Poljud, što znači dobar prihod od ulaznica.

Sam Bilić je doveo u Split 18 igrača i svoj stručni stožer u kojem su Nikola Jurčević i Miljenko Rak, poznata nam lica iz HR nogometa. Bilić je na press konferenciji prvo pohvalio nastupe Tudorove momčadi u ovoj sezoni:

'Pratim, jasno da pratimo cijelu našu ligu. Hajduk je meni dobar i ja sam zadovoljan, odavno nije bio ovako blizu vrhu i to je super za cijelu ligu. Hajduk je mlad, poletan, odlično vođen i osobno sam jako zadovoljan. Ocjena je svakako pozitivna'.

Što se tiče nastupa u Turskoj gdje je Bešiktaš do derbija protiv Galatasaraya bio vodeći, a sad je na diobi prvog mjesta s Fenerbahčeom, Bilić je rekao nekoliko stvari, vrlo objektivno.

'Zadovoljni smo, ide dobro. Bešiktaš je veliki klub koji svake godine ima visoke ciljeve i želi se boriti za prvaka. Turska liga više nije liga samo tri kluba, ima još puno klubova koji dobro stoje i dobro su vođeni, mogu kupovati dobre strance i to se vidi po rezultatima. Fenerbahče i Galatasaray su na papiru zvučniji, ali i Bešiktaš zasad stoji dobro. Zadovoljan sam igračkim kadrom, ako nastavimo ovako možemo visoko', riječi su Slavena Bilića.

Treba naglasiti kako je Bilić poveo dosta jak sastav, bez obzira što mu nedostaje čak deset reprezentativaca. Dok je u kadru Portugalac Manuel Fernandes, ta momčad se mora respektirati. Branič Koybasi i veznjak Ozyakup ostali su u Istanbulu kako bi dovršili svoje terapije.