TURSKA IH VEĆ 'KAZNILA'

I Fibi je jasno da su namjere Australije bile 'prljave'

08.09.2014 u 17:53

Bionic
Reading

Svjetska košarkaška federacija otvorila je disciplinski postupak protiv Australije, zbog načina na koji su australski košarkaši izgubili utakmicu posljednjeg kola skupine D od Angole na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj

U dvoboju odigranom u Las Palmasu Australija je slovila za velikog favorita, većim dijelom utakmice i vodila, da bi na kraju Angola slavila sa 91:83. Način na koji su se Australci ponašali u tom dvoboju razočarao je mnoge ljubitelje košarke, koji su opravdano posumnjali u poštenje australskih košarkaša.

Gotovo svi su uvjereni da su Australci namjerno izgubili od Angole kako bi, osvajanjem trećeg mjesta u skupini, u nokaut fazi izbjegli susret s moćnom američkom reprezentacijom do polufinala.

Australcima se ta taktika na kraju nije isplatila, s obzirom na to da su već u osmini finala poraženi od Turske (64:65) koja je do pobjede stigla zahvaljujući trici Emira Preldžića pet sekundi prije kraja utakmice.

Australski košarkaški savez dobio je priliku iznijeti obranu u ovom slučaju prije nego li FIBA donese odluku hoće li i na koji način kazniti australsku reprezentaciju.