obitelj agnelli na usluzi

I Ferrari se uključio u borbu protiv koronavirusa; Formula 1 i proizvodnja luksuznih automobila sada su u drugom planu

17.04.2020 u 16:08

Bionic
Reading

Jedna od najpoznatijih svjetskih automobilskih kompanija Ferrari započela je u svojoj tvornici u Maranellu proizvodnju ventila za respiratore i specijalnih medicinskih maski za borbu protiv koronavirusa, objavila je službena web stranica Formule 1.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, pa oni koji to mogu, preusmjeravaju svoje napore u borbi protiv 'nevidljivog neprijatelja'.

Obitelj Agnelli, koja posjeduje Ferrari, Fiat i nogometni klub Juventus, osigurala je 10 milijuna eura za financiranje, kao i brojnu drugu opremu i vozila za talijanski Crveni križ.

Sada je u trkačkom dijelu Ferrarijeve tvornice započela proizvodnja ventila za respiratore i druge medicinske opreme koja bi trebala olakšati borbu medicinskih radnika u bolnicama širom sjevera Italije.

'U sljedećih nekoliko dana Ferrari će proizvesti više od 100 komada opreme koju će civilna zaštita putem tvrtki dostaviti do najprometnijih bolnica u Italiji', priopćeno je iz tvornice Ferrari, gdje je sva ostala proizvodnja zaustavljena.

U međuvremenu, Ferrarijeva F1 operacija trenutno je u prekidu, kao i svi F1 timovi.