NIKE CHANCE

I dva hrvatska nogometaša priliku traže u Barceloni

25.08.2012 u 16:24

Bionic
Reading

Stvoren da podrži talentirane mladiće koji trenutno nisu u profesionalnom sportu, program 'Chance' dobio je i svoj globalni nastavak u prijestolnici svjetskog nogometa, Barceloni

Nogometaši iz 55 zemalja diljem svijeta sudjelovali su u 'Chance' probama tijekom 2012. Najboljih 100 igrača s tih proba, promatrani od strane vrhunskih Nike trenera, otputovali su na globalno finale u slavnoj akademiji za mlade nogometnog kluba Barcelona, u Barceloni u Španjolskoj.

Naši predstavnici Josip Gusković I Ivan Zori iskusili su sportske dvorane svjetske klase, elitne trenere, nutricioniste, psihologe i trenere.

Nakon silnih treninga i priprema, mladi finalisti dobili su priliku i zaigrati pred strogim sucima.

'Bilo je odlično igrati utakmice. Treniranje je zabavno ali tek u utakmicama možemo pokazati sve svoje sposobnosti i vrline, na utakmicama se osjećam najudobnije', izjavio je Josip Gusković jedan od hrvatskih finalista na velikom Chance natjecanju u Barceloni.

52 igrača napokon su zamjenili treninge pravom stvari, utakmicama. Kako bi zadivili suce i ušli u zadnjih 26 finalista rečeno im je da igraju 11 protiv 11 i pokažu sve šta znaju.

Podjeljeni u četiri momčadi, 52 finalista započeli su još jednu borbu na nogometnom terenu i dali sve od sebe, a suci nisu ostali razočarani.

'Utakmice su bile jako dobre', rekao je jedan od trenera Joan Marmol, 'ovi dečki nisu nikada igrali zajedno, ali na terenu se činilo kao da su zajedno već godinama. To su znakovi jako dobrih igrača i potencijala'.

Drugi trener Darren Jones bio je vrlo zadovoljan time što su igrači stvarno dali sve od sebe.

'Prije utakmice rekao sam svima da ne smiju nakon utakmice žaliti za ničim, njihova igra mora uvijek biti najbolja I, iskreno, mislim da svatko od njih može biti ponosan na sebe.'

52 igrača moraju sada pričekati kako bi suci odlučili tko je najbolji od najboljih i tko je zadovoljio njihove stroge kriterije.

Naši predstavnici Josip Gusković i Ivan Zori nadaju se daljnjem plasmanu, ali ukoliko taj dio izostane, sretni su što su dobili priliku pokazati šta znaju i koliko su spretni na nogometnim terenima.