INTERESENATA JAKO PUNO

I biciklizam će doživjeti senzacionalni transfer, Slovenac u glavnoj ulozi

30.09.2023 u 16:36

Bionic
Reading

Slovenski biciklistički as Primož Roglič (33) na koncu ove sezone napustit će ekipu Jumbo Vismu za koju nastupa od 2016. kada se zvala Lotto-Visma.

'Mogu potvrditi da napuštam ekipu. Sve ostale detalje otkrit ću nakon završetka sezone, nakon moje zadnje utrke', rekao je Roglič prije starta utrke Giro dell'Emilia za Televiziju Slovenija i u mikrofon Vala 202.

Roglič je tijekom karijere tri puta slavio na Vuelti (2019, 2020, 2021), a jednom Giro d'Italia (2023).

Za Jumbo-Vismu ima ugovor do 2024. godine. Međutim, vodstvo momčadi dalo je Rogliču 'zeleno svjetlo' za transfer. Najozbiljniji pretendent je britanska ekipa Ineos Grenadiers, no pojavili su se i drugi interesenti poput Bahrain Victoriousa, Jayco AlUla, Lidl Trek i Movistara.

Jumbo Visma je slavila na sve tri velike trotjedne utrke ove godine, Roglič je dobio Giro d'Italia, Jonas Vingegaard Tour de France, a Sepp Kuss Vueltu. Međutim, već se neko vrijeme piše kako u nizozemskoj momčadi nema prave harmonije. Ekipu napušta i glavni sponzor, nizozemski trgovački lanac Jumbo. Šuška se da bi se Visma mogla spojiti sa Soudal Quick-Stepom, gdje je prva zvijezda Remco Evenepoel.

Roglič, koji će 29. listopada napuniti 34 godine, ima i olimpijsko zlato iz Tokija gdje je pobijedio u utrci na kronometar.

Njegova posljednja utrka za sadašnju momčad bit će utrka po Lombardiji.