PREGOVORI PROPALI

HTV ne prenosi utakmicu Rusije i Hrvatske

13.11.2015 u 20:30

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu u Rostovu na Donu igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije. No baš kao i lipnju kada su u Varaždinu gostovali igrači Gibraltara, HTV ni ovog puta neće prenositi dvoboj nacionalne vrste

S obzirom na to da je nogomet postao veliki biznis, a da je HNS nositelj prava za Hrvatsku, očito su Davor Šuker i njegovi suradnici procijenili da ponuda HTV-a ne zadovoljava njihove apetite.

Prema trenutačnoj situaciji odnosno informacijama kojima raspolažemo, u utorak, dakle, nećemo gledati prijateljsku utakmicu Rusije i Hrvatske. Barem ne na HTV-u.

Nažalost, jer očito se nacionalni interes, a hrvatska nogometna reprezentacija to definitivno jest - stavlja u drugi plan. U prvom je naravno - financijski obiju institucija.

I umjesto da se i javnost uvjeri kako su Badelj, Močinić i Vargić zamijenili Modrića, Rakitića i Subašića te koliko su u napadu kompatibilni Mandžukić i Kalinić, sve će ostati dostupno samo odabranima.

Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza dosta kalkuliraju u cijeloj priči, a trenutno su u pregovorima s ostalim hrvatskim TV kućama. Nažalost, na kraju će oni koji HTV-u plaćaju pretplatu biti ti koji će - ostati zakinuti.