SPORA PRAVDA

HTV dokazao: 1999. Rijeka trebala biti prvak

31.05.2009 u 19:30

Bionic
Reading

Deset godina nakon spornog pogotka koji je poništio sudac Krečak, elektronska metoda dala je konačan pravorijek u najspornijoj situaciji u povijesti HNL-a

Deset godina ranije

Podsjetnik za mlađe, Rijeci je trebala pobjeda u posljednjem kolu protiv Osijeka na Kantridi kako bi zadržala prednost pred zagrebačkom Croatijom. Rezultat je bio 1:1, a približavala se sudačka nadoknada. Ubačaj s desne strane Barnabasa Stipanovicsa došao je na nogu Admira Hasančića koji je pogotkom razgalio prepunu Kantridu.

Ipak, naslov se kratko slavio. Pomoćni sudac Krečak podigao je zastavicu i Riječani su ostali u šoku. Susret je završio neodlučenim rezultatom i Croatia je pobjedom u Zagrebu nad Varteksom sa 2:0 došla do titule. Trodimenzionalnom snimkom u popularnoj rubrici Oko Sokolovo danas je objelodanjeno da je Hasančić bio u dozvoljenoj poziciji, 27 centimetara iza najbližeg gostujućeg braniča.

Admir Hasančić tri godine kasnije je u dresu NK Zagreba osjetio slast osvajanja naslova prvaka (sa Sarajevom je bio i prvak BiH), no Rijeka je do danas bez tog vrijednog trofeja. Između po dva jugoslavenska i hrvatska kupa, u trofejnoj sobi stadiona pod stijenom trebala je stajati i najvrednija 'kanta'.