I SAD JE JOŠ BIJESAN

Htio se osvetiti Hamiltonu, pa na kraju uništio sebe!

09.06.2013 u 22:44

Bionic
Reading

Adrian Sutil dopustio si je da emocije nadvladaju razum, pa je završio s kaznom prolaska kroz bokseve zbog zadržavanja Lewisa Hamiltona koji ga je pokušavao preći za cijeli krug

Povijest odnosa Sutila i Hamiltona poznata je ljubiteljima Formule 1. Nekoć davno veliki prijatelji, koji su jedne noći zajedno slavili pobjedu Britanca u jednom noćnom klubu u Šangaju. Sutil se tada uspio posvađati sa stanovitim biznismenom Ericom Luxom i razbijenom čašom od šampanjca ozlijediti njegov vrat. Hamilton se nije htio pojaviti na sudu kao svjedok, Nijemac je dobio godinu i pol zatvora uvjetno, izgubio mjesto u Formuli 1 i prekinuo sve odnose s čovjekom kojeg je prije smatrao prijateljem. Više međusobno ne pričaju.

Prvi put od povratka u sport na Velikoj nagradi Kanade našao se Sutil u duelu sa Lewisom Hamiltonom. I to duelu kojeg nije trebalo biti, jer ga je vozač Mercedesa prelazio za cijeli krug. Ipak, 30-godišnji Nijemac nije izdržao, namjerno je zadržavao svog bivšeg prijatelja krug i pol, dok se ovaj borio s Alonsom i očajnički prokušavao pobjeći Španjolcu. Zbog toga je Sutil kažnjen prolaskom kroz boks. Izgubio je svoj dobar plasman i morao se zadovoljiti desetim mjestom. Nakon utrke s tim se nije mogao pomiriti.

'Razočaran sam. Ja sam se utrkivao s Raikkonenom, propustio sam ih na kraju na ravnom dijelu, dao sam mu čak i DRS. Mislio sam si, bili su jedan krug iza mene, ali to je normalno za ovakvu stazu. I ja sam znao provesti toliko iza vozača zaostalog za krug. Ne razumijem, pravila nisu konstantna,' izjavio je nervozni Sutil nakon utrke, no jasno je da je do stroge kazne vjerojatno došlo zato što i suci znaju za povijest odnosa između ova dva vozača.