KADETI NA VRHU

Hrvatskoj europsko rukometno zlato!

22.08.2010 u 20:38

Bionic
Reading

Hrvatska muška kadetska reprezentacija, igrači rođeni 1992. i mlađi, osvojila je naslov europskog prvaka na EP igranom u Crnoj Gori. Naši su kadeti u finalu svladali Španjolsku sa 27-26 (11-13)

Bila je to još jedna odlična utakmica hrvatske reprezentacije s nešto slabijim prvim dijelom i odličnim drugim. Svi su odigrali odlično, a danas je prevagu donio lijevi vanjski Mirko Herceg koji je postigao devet pogodaka, dok je Ante Kaleb dodao šest.

Osim naslova prvaka, Hrvatska ima i dva igrača u najboljoj sedmorci prventva. Najboljim igračem prvenstva proglašen je Ante Kaleb, a u prvoj sedmorci je još i pivot Teo Čorić.

'Prvaci smo Europe. I ne samo to, imamo najboljeg igrača turnira i najboljeg pivota. Presretan sam i prezadovoljan, kako ne bih bio. Odigrali smo netipično za nas, nije funkcionirala obrana 5-1 u prvom dijelu pa smo u drugom prešli na 6-0 zonu. Za nju Španjolci nisu imali rješenja. Dečki su bili maksimalno unutra, odigrali su odličnu utakmicu. Danas su svi bili odlični, a prevaga je bio fantastični Mirko Herceg na lijevom vanjskom. Odigrao je bez greške. U drugom dijelu proigrao je i Ante Kaleb, i Španjolci nam više nisu mogli ništa. Ostvarili su nam se snovi, prvaci smo Europe i pokazali smo da Hrvatska ne treba brinuti za rukometnu budućnost. Čestitao bih svim dečkima, odigrali su fantastičan turnir, čestitam i svojim suradnicima,' rekao je izbornik Silvio Ivandija.

'Presretan sam što smo prvi, ovo je naš veliki uspjeh i kruna mukotrpnog rada. Pokazali smo da smo najbolji, imali smo puno odličnih utakmica, a danas nam Španjolci, unatoč nešto slabijem prvom dijelu, nisu mogli ništa. Nagrada me malo iznenadila, čestitam svim suigračima, moja nagrada je i njihova zasluga. Ma prvaci smo Europe, presretan sam!,' prvi su dojmovi najboljeg igrača prvenstva Ante Kaleba.