PREOKRET PROTIV ŠKOTA

Hrvatskoj će biti teško - Velšani puni samopouzdanja

25.03.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Pobjeda protiv Škotske (2:1) na Hampden Parku u petak pokrenula je val optimizma u redovima velške nogometne reprezentacije

Iako imaju velikih sedam bodova zaostatka za Belgijom i Hrvatskom u skupini A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Velšani još uvijek vjeruju da mogu kreirati senzaciju i prokrčiti si put do Brazila. Prvi bi korak prema tom cilju trebala biti pobjeda protiv Hrvatske u utorak u Swanseaju. Strijelac pobjedničkog pogotka u Škotskoj Hal Robson-Kanu smatra da je Wales sposoban za takav pothvat.

'Petak je bio veliki dan za mene osobno i za momčad. Pobjeda na Hampden Parku nakon zaostatka 1:0 dovoljno govori sama za sebe. To je pobjeda koja svima daje samopouzdanje, koja u potpunosti mijenja sliku', poručio je krilni napadač Readinga i dodao:

'No, nećemo stati na tome. Idemo pokušati pobijediti Hrvatsku, a ako se postavimo kao momčad i ponovno pokažemo sve što možemo, doći će i rezultat. Tri boda u Škotskoj su ogroman dobitak koji nam je pomogao da krenemo dalje. Sada ulazimo u dvoboj protiv Hrvatske puni samopouzdanja i s namjerom da dođemo do nove pobjede', zaključio je 23-godišnjak koji je, zanimljivo, debitirao za reprezentaciju Walesa baš protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici prije tri godine.