neugodna situaCija

Hrvatskog skijaša izbacili iz reprezentacije, a sada se oglasili i direktor Pavlek te Ivica Kostelić

27.10.2018 u 11:31

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim, koji je jedno vrijeme u reprezentaciji zajedno uz Ivicu Kostelića bio velika nada alpskog skijanja, proživljava najteže dane u karijeri

U intervjuu za Večernji list 32-godišnji Natko Zrnčić Dim progovorio je o drami koju proživljava i teškim danima koje provodi na pripremama u Litvi gdje, zahvaljujući skijaškoj dvorani, ima odlične uvjete za trening. No, najzanimljiviji dio razgovora svakako je onaj u kojem Zrnčić Dim objašnjava zašto se priprema u Litvi, a ne na skijalištima na kojima se pripremaju ostali hrvatski reprezentativci:

'Zato što sam izbačen iz reprezentacije pa se moram snalaziti', priznao je Zrnčić Dim otkrivši po prvi puta pojedinosti:

'To se zbilo još u travnju. Smatrali su da nisam postigao rezultate koji su odgovarajući i da više nema mjesta u reprezentaciji za mene. Da više ne zaslužujem financijsku podršku Saveza. To mi je osobno rekao direktor reprezentacije Vedran Pavlek. Jednostavno mi se zahvalio.'

Nije Zrnčić Dim odustao od skijanja, ali novac kojeg nema itekako mu je velik problem.

'Ključno je pitanje koliko ću sakupiti novca, o tome će ovisiti i koliko ću utrka voziti. Nadam se i nastupu na Svjetskom prvenstvu', kazao je Zrnčić Dim koji je uvjeren kako njegove godine nisu razlog izbacivanju iz nacionalne vrste:

'Ja mislim da sam ja otpisan davno prije.'

'Prozvani' Vedran Pavlek pak otkriva kako zbog te odluke ne spava noćima i da mu uopće nije drago što je do takve odluke moralo doći.

'Nažalost, kod Natka je već nekoliko godina prisutna tendecija pada rezultata, čemu je kumovala i ozljeda. S obzirom na to da je on poželio nastaviti skijati, Savez mu pomaže opremom i skijama, a u svibnju i rujnu pripremao se zajedno s nama', rekao je Pavlek u razgovoru za Večernji list te nastavio.

'Teško je to jer i ja sam izrastao iz skijanja i to razumijem. Nisu mi to lake odluke, pa zbog toga ponekad i noćima ne spavam. Nažalost, zbog smanjenog proračuna Saveza i pada natkovih rezultata, drukčije nismo mogli. Doduše, Natka dobar rezultat može i vratiti u reprezentaciju'.

O svom bivšem 'suborcu' s bijelih staza govorio je i Ivica Kostelić.

'Natko Zrnčić Dim više nema status reprezentativca, no ja ću mu pomoći koliko mogu. On će vjerojatno voziti sve utrke brzih disciplina, no bit će to za njega jako teško jer skijanje kao sport zahtijeva ogromnu logistiku. No Natku treba pomoći jer mi nemamo ni blizu nekoga drugoga tko bi mogao nastupati u brzim disciplinama'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.