SVJETSKI IGRAČ GODINE

Hrvatski virtuoz Duvnjak dobio nasljednika; najbolji je Karabatić!

05.12.2014 u 10:06

Bionic
Reading

Francuski reprezentativac i zvijezda Barcelone, Nikola Karabatić, izabran je za najboljeg svjetskog igrača u 2014. godini, u izboru portala Handball-Planet.com

Žiri sastavljen od 24 rukometna novinara iz čitavog svijeta ali i uz glasove posjetitelja portala Handball-Planet.com (više od 171.000 glasova) u prethodna tri tjedna, izabrao je sjajnog srednjeg 'vanjskog' za najboljeg u godini na izmaku. Da podsjetimo, Nikola Karabatić je s reprezentacijom Francuskom osvojio zlatnu medalju na Euru 2014 u Danskoj, dok je sa Barcelonom, pored svih domaćih trofeja i IHF Super Glouba, osvojio treće mjesto na TinalFouru EHF Lige prvaka u Kölnu.

Karabatić je iza sebe ostavio dva danska reprezentativca, Mikkela Hansena i Niklasa Landina Jacobsena, odnosno, makedonskog reprezentativca Kirila Lazarova, te, Španjolca, Julena Aguinagaldea


On se tako pridružio odabranom društvu, s onzirom da od kada postoji ovaj izbor, najbolji su bili Laslzo Nagy (2011), Filip Jicha (2012) i naš Domagoj Duvnjak (2013), virtuoz iz Đakova kojeg su novinari s pravom proglasili istinskim naslljednikom Ivana Balića.

Tako je našeg Duvnjaka nasljedio sjajni francuski rukometaš koji ima i hrvatske krvi. Naime, Nikolin otac Branko, bivši rukometni vratar, rodom je iz Vrsina pokraj Trogira.

'Hvala svim rukometnim navijačima i stručnjacima koji su glasovali za mene', napisao je Nikola Karabatić na svom Instagram profilu.

Thanks to all the handball fans and specialists for voting for me on planethandball.

A photo posted by Nikola Karabatic (@nikkola22) on