pred najvažniji ispit

Hrvatski vaterpolisti izgubili od SAD-a, ali još je važnije da su uočene greške i detalji koje treba popraviti

06.02.2021 u 22:00

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je na peterce od SAD u pripremnoj utakmici za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Dvoboj je završio rezultatom 17:17 (5:5, 2:6, 4:3, 6:3), a nakon izvođenja peteraca ukupan rezultat je glasio 22:21 za SAD.

Najviše pogodaka u hrvatskoj reprezentaciji zabilježili su Loren Fatović, Ante Vukičević i Luka Bukić sa po tri gola, dok je Amerikance predvodio Maxwell Irving s pet golova.

'Objektivno naša obrana nije na nivou. No, pozitivno je što smo se i nakon 4-5 gola razlike uspjeli vratiti. Ipak, primiti ovoliko golova nije dobro. Vjerujem da ćemo utakmicu proanalizirati te da će ovo u nedjelju izgledati puno bolje', kazao je Maro Joković.

'Atmosfera unutar reprezentacije je super. No mislim da obranu moramo dići na najveći mogući nivo kako bi u Rotterdamu uzeli vizu za Tokio. Smatram da smo dobro ušli u utakmicu no obrana nije funkcionirala već od prvog napada. Ipak, vjerujem da ćemo već u nedjelju pokazati bolje lice. Nadam se našoj pobjedi i da ćemo s optimizmom otići u Rotterdam', dodao je Loren Fatović.

'Barakude' u nedjelju imaju još jednu utakmicu s američkom reprezentacijom, koja će se također odigrati u 19 sati.