LUTZ O 44 KOŠA I PLANOVIMA

Hrvatski trener otkrio Bogdanovićev plan: Shvatio je što je ključ uspjeha!

17.03.2016 u 15:13

Bionic
Reading

Košarkaški trener Danijel Lutz, koji je jedno vrijeme u Ciboni surađivao s Bojanom Bogdanovićem, za tportal.hr komentirao je sjajne igre našeg košarkaša u NBA momčadi Brooklyn Nets te je otkrio neke nove detalje s njihovih individualnih treninga

Povod razgovora s 37-godišnjim Lutzom bila je naravno pobjeda Brooklyn Netsa protiv Philadelphia 76ersa 131:114, u kojoj je Bogdanović ubacio rekordna 44 koša (izjednačio je rekord Dražena Petrovića iz 1993.).

U razgovoru za tportal.hr uvijek skromni Bogdanović naglasio je kako je 'iznimno ponosan na sebe što ga netko stavlja u istu rečenicu s legendom kao što je Dražen'.

No jedan od onih koji su predviđali 'Bogdanovićevu eksploziju' ove sezone svakako je Danijel Lutz, s kojim je naš košarkaš vrijedno odrađivao individualne treninge u Draženovu domu kako bi u novu NBA sezonu ušao još bolji. Posebno su stavili naglasak na igru s loptom i tehniku vođenja te dribling iz šuta…

'Ono što može veseliti jest podatak kako je Bojan zabijao koševe na puno načina; sa slobodnih bacanja, igrom leđima s posta, iz kontranapada te naravno iza linije za tri poena. Ukupno gledajući, način na koji postiže poene je impresivan, a ubaciti 44 koša uz svega četiri trice je velik uspjeh', kazao je za tportal.hr Lutz, dodavši:

'Bojanu se sve otvorilo odlaskom Joea Johnsona u Miami, a uz to novi trener Brown voli jednostavnu košarku koja favorizira igrače Bojanova profila. I sviđa mi se to što se rade akcije za njega i što sve više igra na pozicije četvorke u napadu kada ga čuva fizički slabiji igrač.'

Naravno, iskusni trener kao što je Lutz, koji je svojevremeno s Cibonom osvojio duplu krunu (prvenstvo i kup), iz stručnog kuta je poslao i poruku Bojanu:

'Bojan mora biti konzistentan i ova utakmica s 44 ubačena koša ne smije biti blic, ali mu s druge strane puno daje na samopouzdanju. Ako se Bojan stabilizira na 15-ak koševa u prosjeku, čeka ga uskoro unosan ugovor i još će dugo ostati u NBA-u. Sve su to dobre vijesti za reprezentaciju Hrvatske.'

Za kraj je samozatajni Lutz kazao i nekoliko rečenica o radu s Bojanom tijekom ljeta, a otkrio je i što su dogovorili kada su se nedavno tjedan dana družili u Brooklynu:

'Ono što vam mogu reći jest činjenica kako je iznimno motiviran za rad i želi napredovati. Shvatio je da je to ključ uspjeha za njegovu karijeru! Dogovorili smo kako ćemo i ovo ljeto odraditi velik broj individualnih treninga da bi 100 posto spreman dočekao dodatne kvalifikacije za OI. Kad sam nedavno bio kod njega u Brooklynu, kazao mi je kako jedva čeka individualne treninge jer želi postati još opasniji igrač nego jest danas. Posebno želi raditi na tehnici vođenja, u čemu je pokazao napredak ove sezone. Eto, čim je dobio veću slobodu u igri i status startera, pokazao je koliko vrijedi i to će mu biti poticaj da još napornije radi sredinom travnja, kada mu završi sezona, jer su već odavno ispali iz play-off utrke', završio je Lutz.