Sramota u sofiji

Hrvatski sudac našao se u centru fašističkog i rasističkog skandala; sve je izgubilo kontrolu nakon utakmice…

15.10.2019 u 10:01

Bionic
Reading

Nakon što je Engleska u Sofiji pregazila Bugarsku sa 6:0 došlo je i do incidenta na konferenciji za medije. Naime, utakmica je dva puta prekinuta zbog rasizma domaćih navijača, a nekulturno ponašanje uz nekoliko fašističkih i rasističkih ispada nastavilo se i nakon utakmice

Nema sumnje kako će Uefa oštro kazniti Nogometni savez Bugarske zbog nekoliko incidenata vezanih uz fašističke i rasističke ispade. Glavni sudac utakmice Ivan Bebek, koji je stigao iz Hrvatske, imao je pune ruke posla na stadionu Vasil Levski. Tako je sjajna igra Engleske i čak šest postignutih golova (Rashford , Barkley dva gola, Sterling dva gola i Kane) pala u drugi plan.

Zbog sramotnog navijanja u kojem su prednjačili domaći navijači podizanjem desnice u zrak te majmunskim hukanjem morao je reagirati kapetan Bugarske Ivan Popov koji je zamolio navijače, tijekom stanke na poluvremenu, da prekinu. Naravno, nisu ga poslušali…

  • +7
Bugarska - Engleska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: EPA / Autor: VASSIL DONEV

Tako se hrvatski sudac Ivan Bebek ni kriv ni dužan našao u centru fašističkog i rasističkog skandala, ali njegovom brzom reakcijom tzv. navijači su upozoreni. Obzirom da nisu prestali sada se čeka kazna Uefe, a prvi izvještaji BBC-a govorili su kako je utakmica bila vrlo blizu trajnog prekida.

I kao da to nije bilo dosta sve je izgubilo kontrolu nakon utakmice koja je ipak završena usprkos ispadima ili bolje rečeno skandalu na tribinama.

Naime, sve je kulminiralo na konferenciji za medije kada je svoju poziciju zauzeo engleski izbornik Gareth Southgate, poznat kao veliki gospodin. Očekivano, Gareth Southgate se osvrnuo na rasističke ispade bugarske publike, ali ga je prekinuo bugarski novinar uz opasku 'da to nije bilo tako strašno kako govori.'

I kao da to nije bilo dovoljno nakon toga se pojavio jedan bugarski snimatelj koji je žestoko opsovao Southgatea čemu je svjedočio Kaveh Solkehol, objavio novinar Sky Sportsa.

'Drugi bugarski predstavnik medija, kamerman koji je bio pored mene, na kraju presice kazao je Southgateu da o*jebe', piše na njegovom Twitter profilu.