bolno iskustvo

Hrvatski olimpijski i svjetski prvak žestoko prozvao domaćine, Nijemce i Dance

22.01.2019 u 08:34

Bionic
Reading

Portazom od Njemačke 21:22 u drugom kolu svjetskog prvenstva u skupini I, Hrvatska je definitivno ostala bez mjesta u polufinalu. No, za razliku od okršaja protiv Brazila, u kojem su južnoamerikanci održali lekciju Červarovoj momčadi, domaćini Nijemci su imali veliki 'poguranac' od danskih sudaca

Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići. Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine.

Do nedjelje i okršaja s Brazilom, svi smo se nadali kako bi ovogodišnje svjetsko prvenstvu, a kojem su domaćini Njemačka i Danska, moglo ostati u najljepšem svijetlu.

>> Domagoj Duvnjak pokazao što je sportaš; kako će sada reagirati njegovi suigrači u Kielu?

Pomoćni trener Igor Vori, kojem su ovo prvi dani na trenerskoj klupi, s time da je kroz karijeru osvajao i svjetska i olimpijska zlatna odličja, zato je osuo paljbu po sucima.

'Prvo svaka čast dečkima, oni su za mene heroji. Nakon nedjeljnog dana i poraza od Brazila, pražnjenja psihološkog, odigrati ovakvu utakmicu svih 60 minuta mogu samo heroji. A ono što su nam sudili i dosudili to je sramota za rukomet. Mi smo danas igrali protiv 20 tisuća ljudi u dvorani, njemačke reprezentacije i dvojice danskih sudaca. Vrlo loša reklama za rukomet, oni kao da su organizirali prvenstvo da bi se međusobno igrali, a onda su nam to trebali reći prije početka. Dečki su doživjeli tešku nepravdu, ima toliko problema i ozljeda, Duvnjak i Karačić su posve izraubani, ali nitko se nije požalio. Ali suci...ja nakon 20 gdina profesionalne karijere očito ne znam pravila rukometa', ljutit je bio Vori.