LIGE PETICE

Hrvatski nogometaši dobro ušli u novi tjedan; Marko Pjaca zabio u remiju Genoe, Andrej Kramarić asistent u trijumfu Hoffenheima

07.12.2020 u 23:03

Bionic
Reading

U ponedjeljak je na rasporedu bilo par utakmica u Ligama petice

U zadnjoj utakici 10. kola talijanskog prvenstva Fiorentina i Genoa su u Firenci odigrale neriješeno 1:1, a hrvatski nogometaš Marko Pjaca bio je strijelac za Genou.

Prvi pogodak na utakmici u 89. minuti za vodstvo gostujuće momčadi zabio je Pjaca koji je u igru ušao u 65. minuti nakon izlaska Shomurodova. No, Fiorentina uspijeva izjednačiti u sudačkoj nadoknadi, a strielac je Milenković.

Fiorentina se nakon deset kola nalazi na 17. mjestu sa devet bodova, dok je Genoa na 19., predzadnjem, mjestu sa šest bodova. Vodeći je Milan sa 26 bodova.

U zadnjoj utakmici desetog kola njemačkog prvenstva Hoffenheim je kod kuće sa 3:1 pobijedio Augbrug. Dvostruki strijelac za Hoffenheim bio je Grillitsch koji je prvi put zatresao suparničku mrežu u 17. minuti, a drugi put u 46. minuti - i Bebou u 50. minuti. Jedini gol za Ausgburg zabio je Caligiuri u 31. minuti.

Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić, koji je asistrao Bebouu kod trećeg pogotka, odigrao je cijeli susret za Hoffenheim.

Nakon deset kola Hoffenheim je desti sa 12 bodova, dok je Augsburg 11. s isto toliko bodova. Vodeći je minhenski Bayern sa 23 boda.

  • +4
Hoffenheim - Augsburg, Bundesliga, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK / POOL

U dvoboju 11. kola Engleske lige Southampton je slavio preokretom kod Brightona s 2:1. Nijemac Pascal Gross je iz penala u 28. minuti doveo domaćine u derbiju Južne Engleske, a potom je Southampton preokrenuo pogocima Jannika Vestergaarda (42) i Danny Ingsa (81pen).

Southampton je skočio na peto mjesto s 20 bodova, četiri manje od vodećih Tottenhama i Liverpoola, dok je Brighton stayed 16. s 10 bodova.

U dvoboju 12. kola Primere Eibar i Valencia su odigrali bez golova 0:0. Eibar je 11. s 14. bodova, a Valencia 13. s bodom manje. Vodi Atletico s 26 bodova.