TRIBINE WEMBLEYJA

Hrvatski navijači 'igrali' vrlo dobru utakmicu

10.09.2009 u 08:35

Bionic
Reading

Potrošeno je dosta novca, vremena i živaca; ne bi imalo smisla da Hrvati nisu ostavili baš nikakav trag u Londonu. Igrači su doslovce otpuhani s terena, no navijači su pokazali da dolaze iz glasnog i ponosnog dijela starog kontinenta

Oko osam tisuća ljudi na Wembleyju navijalo je za Hrvatsku, lijep postotak od tog kontingenta činili su navijači s debelim stažem na tribini. U nekoliko navrata to su mogli čuti i Englezi i ostatak svijeta koji je gledao susret. Englezi su grmjeli u uvodnih desetak minuta, no onda se situacija vratila u normalu i više se čulo Hrvate.

Englezi nikada ne navijaju u kontinuitetu. Kad zagrme stani i slušaj, ali to se na Otoku ne događa suviše često. Hrvatski navijači sjajno su iskoristili takvu situaciju i kopija nogometnog hrama slušala je hit 'Bježite ljudi, bježite iz grada…'.

Razloga za euforiju i nije bilo, no ovakve situacije s terena često kod navijača iz Hrvatske probude inat i navija se kao da je rezultat obrnut. Često su prilikom gostovanja hrvatskih klubova navijači u Engleskoj pokazali puno više od igrača, prvi poraz Hrvatske u Londonu tu je tradiciju produbila i u kontekstu reprezentacije.

Iako su na tribini s Hrvatima bile stotine zaštitara, jedan je navijač utrčao u teren i pridružio se čestitarima Eduardu da Silvi. Ubrzo je uhićen i neka dobro pogleda London prilikom vožnje do suca i kasnije do aerodroma, jer imigracijski ured prijestupnike ove vrste obilježava doživotno.

Na početku je na istom sektoru zapaljena i jedna 'bljeskalica', no pirotehnički predmet nije uletio u teren, a to je Fifi i Uefi od ključne važnosti.