Ljeto iz snova

Hrvatski napadač dobio poziv Zlatka Dalića i izborio Ligu prvaka pa se slomio pred kamerama; emocije su bile prejake i suze su krenule same

25.08.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Antonio Mirko Čolak nije mogao suspregnuti suze nakon plasmana u Ligu prvaka

Antonio Mirko Čolak u Rijeci je proveo dvije i pol godine. Za ekipu s Rujevice u 90 utakmica zabio je 51 gol i upisao 15 asistencija, a onda je prešao u grčki PAOK, klub koji ga je prije pet mjeseci posudio švedskom Malmöu. Bio je to pravi potez za Hrvata rođenog u Njemačkoj jer je u Švedskoj - eksplodirao.

U 21 utakmici Čolak je za Malmö zabio 13 golova, a posebno se istaknuo u kvalifikacijama za Ligu prvaka, u kojima je bio jedan od najzaslužnijih za ulazak Šveđana u elitno društvo. Malmö je plasmanom u Ligu prvaka zaradio najmanje 15 milijuna eura, a Čolak je u osam utakmica, koliko su igrali u kvalifikacijama, postigao pet golova i tako postao najbolji strijelac kvalifikacija.

Dobre igre dovele su ga i do reprezentacije i ovo ljeto je stvarno ljeto iz snova za hrvatskog napadača. Prva Liga prvaka, prvi Dalićev poziv... Čolak nije skrivao emocije.

'Bilo je teško, ali drugačije nismo ni očekivali. Pritisnuli su nas od samog starta i poveli 1:0 već u 10. minuti, ali uspjeli smo izjednačiti prije kraja poluvremena i to nam je olakšalo prolazak. Nije lako probiti se do Lige prvaka, posebno ako kao mi krenete od prvog pretkola, ali smo uspjeli i zasluženo prolazili od prvog do zadnjeg pretkola', rekao je Čolak nakon utakmice s Ludogorecom koju su izgubili 2:1, ali i prošli dalje zbog 2:0 u prvoj utakmici.

'Ponosan sam! Ovo je čudesno! Cijeli život sam čekao ovaj trenutak. Ovo sam sanjao otkada sam bio dijete. Ovo je vrhunac moje karijere. Ludo je. Ovo govorim sa suzama u očima. Ne mogu opisati što osjećam. Ovo je ostvarenje snova. Sad ćemo to zajedno proslaviti. To i jest naša najveća snaga, to zajedništvo i momčadski duh. Nema isticanja pojedinaca. Svi smo zajedno u svemu', zaključio je Čolak.