po novu pobjedu

Hrvatski košarkaši danas igraju polufinale protiv Ukrajinaca; evo gdje gledati utakmicu

18.08.2023 u 08:21

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Josip Sesar uoči današnjeg polufinalnog dvoboja protiv Ukrajine (16 sati, MAXSport 1, MAXtv) na pretkvalifikacijskom turniru za plasman na Olimpijske igre u Istanbulu upozorava kako njegov sastav ne smije nikoga podcijeniti

Hrvatska je u natjecanju po skupinama ostvarila tri sigurne pobjede protiv Belgije, Švedske i Nizozemske te se kao prva plasirala u polufinale, dok je Ukrajina u svojoj skupini zauzela drugo mjesto s dvije pobjede i porazom od domaćina Turske.

'Nemamo pravo nikoga podcijeniti. Moj stožer i ja gledamo korak po korak. Ukrajina je jako dobro odigrala ovaj turnir, s Turskom je bila u nekih desetak razlike, trebale su joj tek jedna do dvije lopte da se vrati u egal. Ima jako dobru koheziju u momčadi, no možda i malo smanjenu rotaciju obzirom da nedostaju dva NBA igrača koji su inače u sastavu. Međutim, jako su puno dobili na timskoj igri i tako i igraju. Neće biti lako, brzi su, slobodni u igri, slobodni su uzimati šuteve. Imaju dva-tri visoka igrača koji dominiraju ispod obruča i tu ćemo imati puno posla, pogotovo iz aspekta posljednje utakmice u kojoj smo imali problema u građenju defanzivnog skoka i na tome ćemo, među ostalim, raditi do utakmice', najavio je Sesar današnji dvoboj protiv Ukrajine (16 sati, MAXSport 1, MAXtv).

Hrvatska - Belgija 86:55, košarka, pretkvalifikacije za OI, 13.8.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

U slučaju pobjede protiv Ukrajine u polufinalu, Hrvatska će u nedjelju u finalu turnira igrati protiv pobjednika susreta Turska - Švedska, a i u toj utakmici će joj "igrati" samo pobjeda jer u nastavak kvalifikacija za odlazak u Pariz ide samo pobjednik turnira.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Za razliku od utakmica u pretkvalifikacijama za EuroBasket, Sesar na turniru u Istanbulu na raspolaganju ima NBA igrače Ivicu Zupca i Darija Šarića te euroligaše Marija Hezonju i Jaleena Smitha.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'To su četiri ekstra talentirana igrača i zaista je užitak raditi s njima. To su dečki koji igraju na visokoj razini, a meni je bilo bitno smanjiti tu razliku u kvaliteti između onih igrača koji su tu od 5. srpnja i njih. Mislim da su kroz sustav koji pokušavamo uspostaviti svi dobro kliknuli i svi znaju svoju poziciju i na koji način trebaju igrati, a ta su četiri igrača dodatna kvaliteta i nositelji igre. Međutim, treba im dati kredita i reći da su oni napravili šest do sedam treninga prije dolaska na ovaj turnir i mi smo i s tim malim brojem zajedničkih treninga izgledali jako dobro. Ipak, kako sam već napomenuo, postoje i stvari na kojima treba poraditi i u obrambenom i u napadačkom dijelu, ali za to treba vremena', zaključio je Sesar.