ODUŠEVLJENI TERENOM

Hrvatski golman 'domaćin' na Astaninom treningu u Zagrebu: Dinamu neće biti lako

23.07.2023 u 21:38

Bionic
Reading

Nogometaši Astane u subotu su odradili prvenstvenu obvezu, a već u nedjelju stigli su u Zagreb, kako bi se igrači kazahstanskog prvaka što bolje adaptirali na uvjete, ali i odmorili pred prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka, a koju u utorak od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv) igraju protiv zagrebačkog Dinama

Iako je prvenstveni ogled s Atyrauom završen bez pobjednika (0:0), nogometaši Astane od ogleda protiv Dinama očekuju, u najmanju ruku - dosta.

Najavio je to i Marin Tomasov prije koji dan, kada je rekao da on i suigrači vjeruju u prolaz.

'Očekujem neizvjesne utakmice te vjerujem da i mi imamo svojih izgleda. Nama je već i prolazak ovog pretkola velika stvar. Istina je da nismo na nivou kao prijašnjih godina, ali vjerujemo u sebe', rekao je Tomasov za tportal.

Dolasku u Zagreb posebno se razveselio prvi golman Astane, 29-godišnji Josip Čondrić, dijete Rudeša, koje je sada sa suigračima odradio trening baš na terenu svog stadiona, u zapadnom dijelu Zagreba.

'Drago mi je da smo uspjeli dogovoriti suradnju, odnosno odraditi trening na našem stadionu tu u Rudešu. Hvala na gostoprimstvu, stvarno je bilo sve odlično. Mi se okrećemo utakmici s Dinamom, očekujemo pozitivan rezultat i idemo raditi dalje', rekao je Čondrić, a onda i par riječi posvetio bivšem klubu, u kojem je branio dok je Rudeš bio član najelitnijeg ranga natjecanja prije pet godina. Naime, u prvom kolu Rudeš je poražen od Rijeke na Rujevici sa 4:0.

Čondrić nakon treninga na NK Rudešu Izvor: tportal.hr / Autor: NK Rudeš

'Teško je igrati na Rujevici. I ja kad sam bio u Rudešu su bili slični rezultati. Ali vjerujem u dečke i u cilj koji imaju, odnosno da će uspjeti izboriti ostana u HNL-u', rekao je Čondrić nakon treninga održanog u nedjelju.

Baš kao i Tomasov, i Čondrić vjeruje kako Astana u srazu s Dinamom ima svoje prilike. Jer snaga kazahstanskog prvaka je u momčadi, a zahvaljujući kojoj su u prvom pretkolu izbacili Dinamo iz Tbilisija.

'Ovim putem moram naglasiti veliko zajedništvo koje imamo u momčadi, ali i karakter koji nas je odveo do preokreta, odnosno utakmica s Dinamom.'

Pohvalio je Čondrić kako je Tomasov odigrao utakmicu u Tbilisiju, ali i otkrio je li on najveća opasnost po Livakovića?

'Ha, ha... Mogu samo reći da je Tomasov također odigrao vrhunski. Možda je bio i najbolji naš igrač, uz Beisebekova i Darboea. No koga se Dinamo treba čuvati, ne smijem komentirati.'