kreću kvalifikacije

Hrvatski futsal s Mavrovićem na klupi, vjerujemo, kreće u sretnije i uspješnije dane, a prvi cilj je plasman na Euro

15.01.2021 u 17:23

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović, koji je nakon neuspješnih kvalifikacija za odlazak na SP- naslijedio Matu Stankovića, objavio je popis igrača za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2022. u Nizozemskoj.

Hrvatska otvara kvalifikacije u skupini 1 protiv Albanije 27. siječnja u Varaždinu, a tri dana kasnije će gostovati u Aarhusu protiv Danske. U našoj skupini nalazi se i Ukrajina.

Plasman na EURO izborit će pobjednici skupina, te šest najboljih od osam drugoplasiranih reprezentacija, dok će preostale dvije drugoplasirane ekipe međusobno razigravati za još jedno mjesto.

Na Mavrovićevom popisu našli su se Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Marko Vuković (Vrgorac), Franco Jelovčić (Halle-Gooik), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Tihomir Novak (Dobovec), Vedran Matošević (Dobovec), Luka Perić (Dobovec), Maro Đuraš (Weilimdorf), Josip Suton (Meta Catania), Stjepan Perišić (Olmissum), Kristijan Postružin (Olmissum), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo) i Josip Jurlina (Olmissum).

Pretpozive su dobili Luka Suton (Mantova), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Nikola Gudasić (Vrgorac), Duje Kustura (Olmissum) i Valerije Jurić (Olmissum).

'Nećemo imati previše vremena od okupljanja do prve utakmice protiv Albanije, niti poslije pred susret s Danskom. Međutim, ne tražimo alibi niti mislimo bježati od uloge favorita. Svjesni smo naše kvalitete, ali jednako tako znamo da to moramo potvrditi na terenu. Uostalom, maksimalno uvažavamo oba protivnika, pogotovo u kontekstu činjenice da danas u futsalu više ne postoje lagane utakmice. Vjerujem, međutim, u našu momčad i znam da će dečki pružiti maksimum, a u tom slučaju možemo se nadati pobjedama na startu kvalifikacija', kazao je Mavrović, čije igrače 22. siječnja očekuje obavezno testiranje i 24. siječnja okupljanje.

'Nažalost, došla su u svim sportovima vremena kada su rezultati testova najbitniji. Vjerujem da po tom pitanju nećemo imati problema i da ćemo imati na raspolaganju sve igrače koji su na popisu,' zaključio je Mavrović za stranicu HNS-a.

Uz izbornika Mavrovića, stručni stožer čine njegov pomoćnik Duje Maretić, trener vratara Marin Stojkić, kondicijski trener Hrvoje Matijević, fizioterapeut Antonio Čajo, liječnik Krešimir Kolić, ekonom Dario Žgrablić, tajnik Denis Lukša i koordinator Boris Durlen.