DAVIS CUP

Hrvatske teniske zvijezde razočarale Osijek!?

31.01.2017 u 09:45

  • +3

Prvi dan treninga uoči meča Hrvatska-Španjolska u Davis Cup-u

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Bionic
Reading

Osijek je domaćin prvog kola Davis Cupa Hrvatske i Španjolske, ali u njemu neće biti najvećih teniskih zvijezda što je razočaralo domaćina toga dvoboja

Dvorana u Osijeku rasprodana je u jednom danu, ali je onda uslijedio šok. Najveće zvijezde hrvatske reprezentacije Marin Čilić i Borna Ćorić su otkazali, nema ni Ivana Dodiga (kao ni Ive Karlovića koji se vratio u mirovinu što se tiče Davis Cupa), a u gradu na Dravi neće biti ni najboljeg Španjolca Rafaela Nadala.

'Razočaran sam, očekivali smo veliki spektakl, tako se dogovarali, po tim kondicijama i plaćali i mislili smo da je istok Hrvatske dobio nešto što odavno zaslužuje', rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Inače, u organizaciju domaćin je uložio pola milijuna kuna. Kao što smo spomenuli, ulaznice su rasprodane, ali oni koji su ih kupili sigurno nisu oduševljeni s vijestima o stalnim otkazima.

Ipak, treba doći podržati Franka Škugora, Nikolu Mektića, Antu Pavića i Marina Draganju. Bez obzira na to što je Španjolska bez Nadala, izbornica Conchita Martinez ima na raspolaganju Bautistu (14. na svijetu), Carrena Bustu (31.) i Lopeza (33.) pa je jasno da su gosti veliki favoriti. Niti jedan naš tenisač nije među 200 na ATP ljestvici.

Izbornik Krajan je naglasio da je čar Davis Cupa uvijek što ništa nije nemoguće iako je eventualni trijumf Hrvatske nazvao 'čudom i iznenađenjem'.

Uvjeti u Osijeku su dobri.

'Dojmovi su odlični, uvjeti su idealni za tenis, dvorana je dobra, podloga kako smo i priželjkivali, vjerujem da će se još malo ubrzati prije Španjolske.'

Je li moguće da se dogodi senzacionalna promjena?

'Tehnički još uvijek možemo promijeniti igrača, ali ne treba više u to polagati nade, moramo se okrenuti novim momcima', rekao je za HRT o eventualnom uskakanju Marina Čilića u zadnji trenutak izbornik Krajan.