BRAVO, CURE

Hrvatske rukometašice sredile Ruskinje

01.08.2012 u 23:59

Bionic
Reading

U trećem kolu olimpijskog rukometnog turnira hrvatska ženska reprezentacija je upisala drugu pobjedu. Nakon poraza od Brazila i slavlja protiv Angole pala je Rusija, bilo je 30:28 (15:15)

Odabranice hrvatskog izbornika Vladimira Canjuge odličnom su igrom pobijedile srebrne sa zadnjih igara u Pekingu, iako nisu dobro počele, pa je Rusija u 13. minuti imala 8:3. U 21. minuti Rusija je imala još uvijek uvjerljivih 12:8, a onda je započela hrvatska rapsodija. Naše su igračice malo po malo smanjivale prednost, te su na kraju prvog poluvremena stigle do prvog izjednačenja 15:15.

U nastavku, nakon rezultata 16:16, Hrvatska se odlijepila serijom 3:0 za vodstvo 19:16, ali je na isti način uzvratila i Rusija i poravnala na 19:19. Nakon toga, ponovno hrvatskih pet minuta, niz od 4:0 za vodstvo 23:19. Kako je utakmica odmicala, igra u napadu Hrvatske je bila sve tečnija, vidjelo se da naše djevojke vjeruju da mogu dobiti Rusiju, pa su gledatelji mogli uživati i u nekim atraktivnim akcijama i golovima. Miranda Tatari zabila je nepunih pet minuta do kraja za 29:24, velikih pet razlike.

Ipak, bez drame nije moglo. Nakon isključenja naše najbolje igračice Andreje Penezić, Ruskinje su s četiri uzastopna gola smanjile na samo gol zaostatka, bilo je 29:28, a onda je Penezić 40 sekundi prike kraja zabila ključni gol za 30:28. U zadnjih 40 sekundi Rusija nije organizirala kvalitetan napad i slavlje Canjuge i njegovih igračica moglo je početi.

Andrea Penezić bila je s 10 pogodaka iz 15 pokušaja najbolji strijelac naše reprezentacije. Odlično je odigrala i Miranda Tatari sa 7 golova (7-9), kao i Anita Gaće, koja je postigla pet golova bez promašaja. Ivana Jelčić upisala je 12 obrana.

Kod Rusije je najbolja bila Emilija Turej sa 6 golova.

Sljedeću utakmicu će Hrvatska odigrati protiv Crne Gore 3. kolovoza. Eventualnom pobjedom u toj utakmici, uz očekivani uspjeh protiv Velike Britanije, Hrvatska bi mogla osvojiti drugo mjesto u skupini, možda čak i prvo, u slučaju pobjede Rusije nad Brazilom.