LOVE EUROBASKET

Hrvatske košarkašice poručile: Nadamo se uspjehu, ali...

15.11.2016 u 15:34

Bionic
Reading

Uoči posljednja dva kola kvalifikacija za Eurobasket, hrvatska ženska košarkaška reprezentacija još uvijek je u igri za plasman na prvenstvo koje će se iduće godine održati u Češkoj.

Međutim, odabranice izbornika Braslava Turića više nemaju pravo na pogrešan korak. U zadnja dva kola moraju dobiti obje utakmice kako bi izvadile vizu za Češku. Prvo u Zagrebu 19. studenog moraju poraziti Estoniju, a potom 23. studenog u Clermont Ferrandu i lidera skupine Francusku.

S dvije pobjede hrvatske košarkašice bi osigurale drugo mjesto u skupini, ali i što je još važnije i poziciju jedne od šest najboljih drugoplasiranih reprezentacija koje uz devet pobjednika skupina idu na EP.

Podsjetimo, Hrvatska je smještena u skupinu B zajedno s Nizozemskom, Estonijom i Francuskom. Za izravan plasman na EuroBasket, Hrvatska bi trebala osvojiti prvo mjesto u skupini ili biti među šest najbolje drugoplasiranih ekipa. Hrvatska se trenutačno nalazi na drugom mjestu skupine sa po dvije pobjede i poraza. Identičan učinak ima i Nizozemska, ali su naše košarkašice bolje u međusobnom skoru. Vode Francuskinje sa četiri pobjede, a na začelju su Estonke sa četiri poraza.

"Ispred nas je zadnji krug kvalifikacija i dvije ključne utakmice. Ispred nas je teška misija, ali ne i nemoguća. Vjerujem kako možemo dobiti i Estoniju i Francusku," kazao je izbornik Turić.

Francuskinje su na zadnja četiri europska prvenstva osvojile četiri medalje - zlato (2009), dva srebra (2015, 2013) i broncu (2011). U prvom susretu u Slavonskom Brodu slavile 79-70 i vode u skupini s maksimalnih osam bodova.

"Ništa nije nemoguće. Možemo pobijediti Francusku, ali ne smijemo zaboraviti i na Estonke. Ne smijemo se samo fokusirati na gostovanje u Francuskoj. Prije toga imamo još jednu utakmicu," kazala je kapetanica ekipe Jelena Ivezić, članica turskog Mersina.

U Turskoj od ove sezone igra i Antonija Mišura koja se 2015. udala i sada nosi prezime Sandrić.

"Drago mi je što sam ponovo u domovini zajedno s curama iz reprezentacije. Prvo moramo dobiti Estoniju. U prvom susretu u Tallinu nije bilo lako, slomile smo ih tek u drugom poluvremenu. Tek potom se možemo okrenuti gostovanju u Francuskoj i nadamo se uspjehu," kazala je članica Samsun Belediye Canika.