EKSTREMNA HLADNOĆA

Hrvatske bicikliste čeka -14 stupnjeva na Giru!

22.05.2013 u 18:14

Bionic
Reading

Nevjerojatna hladnoća za ovo doba godine i snježne padaline iznenadile su organizatore ovogodišnjeg izdanja slavne biciklističke utrke Giro d'Italia, a čini se da najgore tek slijedi…

Meteorolozi predviđaju snijeg, kišu i izrazito hladno vrijeme za ostatak tjedna u sjevernoj Italiji što bi moglo dovesti do promjene ruta za etape koje su na rasporedu u petak i subotu. Snijeg se očekuje na vrhovima iznad 1500 metara, tako da su pod rizikom svi veći usponi, uključujući Passo Gavia (2618 metara) i Passo dello Stelvio (2758 metara - najviši uspon ovogodišnje utrke). Štoviše, za Passo Stelvio se predviđa temperatura od minus 14 Celzijevih stupnjeva!

Kako piše Gazzetta dello Sport, brdski kronometar blizu Trenta, koji je na raspored u četvrtak, trebao bi se održati prema planu, ali gotovo je sigurno da će tijekom petka i subote doći do mijenjanja ruta. Direktori utrke Mauro Vegni i Stefano Allocchio se svejedno nadaju da će etape završiti u Val Martellu (2059 m) i Tre Cime di Lavaredu (2304 m), ali su spremni i spustiti cilj u slučaju potrebe.

Vidjet ćemo kako će prekrajanje etapa utjecati na našeg Roberta Kišerlovskog (RadioShack) kojem su usponi jača strana. Riječanin zauzima 14. mjesto nakon 16 etapa.