bolan poraz

Hrvatska u drami za pamćenje nesretno izgubila od Nijemaca i ostala bez polufinala

21.01.2019 u 22:06

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u Kölnu je u izuzetno tvrdoj utakmici izgubila ovog ponedjeljka od domaćina Njemačke rezultatom 22:21 te tako izgubila šansu za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva...

Červarova družina odigrala je svoju najuzbudljiviju utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu. Protiv silno motiviranog domaćina gledali smo neizvjesnu bitku za svaku loptu i dramatičnu završnicu, a na kraju je pobjeda pripala Njemačkoj, no našima se zaista nema što za zamjeriti.

Hrvatski rukometaši u paklenoj atmosferi dvorane u Kölnu odlično su otvorili utakmicu, strpljivom igrom u napadu i čvrstom 5-1 obranom koja je zadavala mnogo problema Nijemcima. Zahvaljujući golovima Igora Karačića i Željka Muse naši su vodili, ali nisu se uspjeli odlijepiti.

Potkraj prvog poluvremena zahvaljujući obranama Wolffa kao i rovovskoj bitki na terenu u kojoj se njemačka reprezentacija dobro snalazila, domaćin je uspio povesti i doći do +2 (10:8), ali zatim i po drugi put zaraditi dvostruko isključenje pa su naši sve preokrenuli i poveli u zadnjoj minuti. Na odmor se ipak otišlo s rezultatom 11:11.

Zahvaljujući sjajnim obranama Marina Šege i golovima Manuela Štrleka s krila držali su se nekako naši na početku drugog dijela, no iz minute u minutu bilo je sve teže postizati golove čvrstoj njemačkoj obrani, a protivnik je bio sve bolji i u napadu.

U 45. minuti Njemačka je došla do prednosti 18:15 što je u ovakvoj rovovskoj bitki bilo puno, a Lino Červar pozvao je minutu odmora. Proradila je zatim hrvatska obrana i golovima Šipića naši su izjednačili, a onda i poveli. U zadnjih pet minuta otišlo se s 19:19.

Golom Šipića Hrvatska je povela četiri minute prije kraja, ali zatim i stala. Uslijedila su tri pogotka Njemačke te jedna sudačka odluka prekršaja u napadu Karačića koja je naljutila našu klupu, no nije bilo pomoći. Naša reprezentacija je uspjela smanjiti na 22:21, ali u zadnjoj minuti više od toga se nije moglo.

Najbolji strijelaci kod naših su bili Štrlek i Karačić s 4 postignuta pogotka, dok je Wiede za Njemačku zabio 6.

Hrvatsku još čeka dvoboj s Francuzima u srijedu, ali izgubila je izglede plasirati se u polufinale. No, preostaje joj osigurati borbu za peto mjesto koje jamči ulazak u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju...

SP u rukometu, skupina I:

Hrvatska - Njemačka 21:22 (11:11)

Svjetsko prvenstvo

Skupina E

Španjolska-Brazil36:24
Njemačka-Hrvatska22:21
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Njemačka43107
2.Francuska43107
3.Španjolska42024
4.Hrvatska42024
5.Brazil41032
6.Island40040

Sljedeće utakmice

23.1.Brazil-Island
23.1.Francuska-Hrvatska
23.1.Njemačka-Španjolska