hoće li se oporaviti?

Hrvatska strahuje i za Subašića: Zaredali su problemi u krivo vrijeme!

14.09.2017 u 17:54

Bionic
Reading

Nakon što je u Madridu potvrđena ruptura mišića aduktora Matea Kovačića zbog koje neće moći igrati ključne utakmice hrvatske reprezentacije u listopadu, iz Monte Carla dolazi vijest da je ozlijeđen i Danijel Subašić...

Hrvatska će 6. i 9. listopada igrati posljednje dvije utakmice u svojoj kvalifikacijskoj skupini za SP u Rusiji, protiv Finske i Ukrajine. Susret u Kijevu mogao bi odlučivati o prolasku dalje, a poraz ne dolazi u obzir jer bi u tom slučaju naša izabrana vrsta mogla ostati i bez dodatnih kvalifikacija.

  • +21
Danijel Subašić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ante Čačić imat će nakon poraza u Turskoj definitivno problema s podizanjem svojih igrača i nametanjem vlastitog autoriteta, a pojavili su se sada i nove nevolje.

Naime, u Madridu je potvrđeno da je Mateo Kovačić zaradio parcijalnu rupturu mišića i prijete mu dva mjeseca izbivanja s travnjaka, što znači da je izgubljen i za reprezentaciju. Nakon toga nova loša vijest stigla je iz Monte Carla, s obzirom da se ozlijedio i Danijel Subašić.

Radi se o uganuću gležnja hrvatskog reprezentativnog vratara koji bi mogao pauzirati do tri tjedna, što znači da će njegov pravovremeni oporavak za reprezentativne dvoboje biti moguć, ali ne i potpuno siguran.

Čačićeva rezervna opcija je Lovre Kalinić, golman Genta koji je pokazao u nekoliko navrata da može na adekvatan način zamijeniti Subašića...