POKORIO NEW YORK

Hrvatska senzacija: Mate Pavić osvojio US Open u mješovitim parovima

09.09.2016 u 21:00

Bionic
Reading

Mate Pavić s Njemicom Laurom Siegemund pokorio je konkurenciju na US Openu! Do titule u mješovitim parovima stigli su bez izgubljenog seta

Splitski tenisač Mate Pavić osvojio je grand slam turnir US Open u mješovitim parovima nakon što je u New Yorku u finalu s partnericom Laurom Siegemund iz Njemačke slavio protiv američke kombinacije Coco Wandeweghe i Rajiv Ram 6:4, 6:4.

Pavić (23) je postao tek osmi hrvatski predstavnik koji se može podičiti naslovom grand slam pobjednika, a prije njega je to uspjelo Goranu Ivaniševiću, Marinu Čiliću i Ivi Majoli u pojedinačnoj te Ivanu Dodigu, Mirjani Lučić, Nikoli Piliću i Dragutinu Mitiću u parovima.

Ljevoruki Splićanin, 34. na rang listi parova, i 28-godišnja Njemica, koja je 27. u singlu na WTA ljestvici, u New Yorku su došli do uspjeha karijere, a US Open su osvojili bez izgubljenoga seta. Protiv Wandeweghe i Rama su dobili prvi set zahvaljujući jedinom breaku kod 4:4, drugi set su otvorili oduzimanjem servisa, da bi američki par odmah uzvratio za 1:1. Break vrijedan naslova stigao je kod 3:3, a Mate i Laura su to uspjeli sačuvati do kraja meča, koji im je donio i novčanu nagradu od po 75.000 dolara.

Paviću je to šesti naslov u paru u karijeri, prvi za mješovite parove, dok je preostalih pet osvojio sa svojim stalnim partnerom, Novozelanđaninom Michaelom Venusom. Ove godine su Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza poraženi u finalu mješovitih parova na Roland Garrosu.