PRVA POBJEDA

Hrvatska priredila senzaciju prvenstva, pala Turska

24.09.2011 u 19:11

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice slavile su protiv favorizirane reprezentacije Turske s iznenađujućih 3-0 u 2. kolu Europskog prvenstva koje se igra u Italiji i Srbiji

Nakon što su u petak s 3-0 izgubile od europskih prvakinja Talijanki, Hrvatice su danas priredile prvo veliko iznenađenje prvenstva savladavši Tursku s 3-0. Turska je u Europskoj ligi odbojkašica ove sezone u četiri susreta protiv Hrvatske slavila sva četiri puta i to s 3-0. Iako je Hrvatska tada igrala oslabljena, malo tko je očekivao da bi mogla iznenaditi favoriziranu Tursku, finalista Europske lige.

Hrvatska je po setovima bila bolja sa 25-21, 25-23 i 25-22, a osim u drugom setu, u kojem su Turkinje bile te koje su vodile igru do samog kraja kada su Hrvatice okrenule rezultat u svoju korist, Hrvatska je bila ta o kojoj je sve ovisilo.

Najbolje u našim redovima bile su Mira Topić sa 19 ostvarenih poena i Marina Miletić s 15. Presudni detalj utakmice bila je realizacija napada. Hrvatska je u 44 posto slučajeva uspješno poentirala iz faze napada, dok je Turskoj to pošlo za rukom u 39 posto slučajeva. Uz to, Hrvatska je napravila čak sedam pogrešaka manje u fazi napada (10-3).

Idući suparnik Hrvatske bit će reprezentacija Azerbajdžana, u nedjelju s početkom u 17.30.

U drugu fazu natjecanja proći će tri najbolje reprezentacije iz svake iz skupina.

EP odbojkašica, 2. kolo skupine B:

Hrvatska - Turska 3-0