9:2 NA STARTU

Hrvatska i bez 'stranaca' puno jača od Meksika

18.09.2012 u 09:09

Bionic
Reading

Bez ijednog 'stranca' Hrvatska je na startu pred-predkvalifikacija za Olimpijske igre u Sočiju 2014. nadvisila Mekskiko s uvjerljivih 9:2

Hokejaši Hrvatske upisali su prvu pobjedu na pred-predkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koje će se 2014. godine održati u ruskom gradu Sočiju. Bez Johna Hecimovica, Andya Serticha i Kennya MacAulaya, koji su propustili prvi susret, momčad predvođena Medveščakovim ebelovcima Blagusom i Šijanom, novim pojačanjem slovačkog Marina Dominikom Kanaterom i izvrsnim mladim golmanom Tomljenovićem s lakoćom je nadvisila Meksiko rezultatoim 9:2.

Spomenute pred-predkvalifikacije samo su uvod u nešto puno ozbiljnije, kvalifikacijske susrete protiv puno jačih suparnika poput Mađarske i turnir u Zagrebu jako će dobro doći za uigravanje momčadi. Realno, Hrvatska je puno jača od Meksika i Izraela te sigurno bolja od Srbije, pa ukupna pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.

U utakmici protiv Meksika sve je bilo riješeno nakon prve trećine. Nakon prvih 20 minuta utakmice Hrvati su vodili 4:1, nakon 40. minute na semaforu je pisalo 5:1, da bi se na kraju 60. minute zaustavilo na rezultatu 9:2. Tako uvjerljiva pobjeda ostvarena je u laganom ritmu, s dominacijom posjeda paka i tehnički puno boljoj igri od suparnika. Istina, daleko je to od onoga što ta momčad realno može, pogotovo sa 'strancima', no i prikazano je bilo dovoljno za pljesak malobrojne publike koja se okupila u Domu sportova.

Najbolji strijelac naše reprezentacije bio je Mislav Blagus s dva pogotka, dok je na vratima Mate Tomljenović zaustavio 39 udaraca, odnosno njih 95,12 posto.

Našu reprezentaciju u utorak očekuje dvoboj protiv Izraela, a potom u srijedu protiv susjedne nam Srbije, koja je danas s također uvjerljivih 7:1 bila bolja od Izraelaca.