SVI S ISTOM PROGNOZOM

Hrvatska dobiva Škote, i to velikom razlikom!

06.06.2013 u 13:04

Bionic
Reading

S obzirom na škotski nedostatak motivacije, kao i činjenicu da im nedostaje nekoliko bitnih igrača, Hrvatska je veliki favorit u predstojećoj kvalifikacijskoj utakmici. Visoka pobjeda i ništa drugo ono je što očekuju svi navijači

Kada smo na našem community portalu Tribina.hr pitali korisnike o ishodu dvoboja Hrvatske i Škotske, dobili smo unisoni odgovor; Hrvatska pobjeđuje, i to uvjerljivo! Ove nekih od komentara koji su istakli takvo razmišljanje…

Tako je korisnik Realovac otkrio najveću škotsku vrlinu, kao i svoje očekivanja po pitanju rezultata: Škotski adut je vojska navijača, koji ih prate i na kraj svijeta, pa kako onda ne bi u Zagreb. Slove kao vrlo ugodni ljudi, prijateljske naravi i humanitarnog rada. Nedavno, prilikom gostovanja u Srbiji primili su se lopata i čistili snijeg sa terena, a našli su i vrijeme za posjet i donacije nezbrinutoj djeci.
Što se utakmice tiče, moja prognoza je bila i ostala 4:0 ili 5:0, a nadam se da će se ostvariti uz atraktivan nogomet, te bi time 'nabili' gol-razliku koja bi mogla u bit važna. Srbija je također reprezentacija koja je mogla uzeti više bodova nego što ih ima na kontu, a dobra prilika za to im je Belgija koja ih je posramila sa 0:3 u Beogradu iako igrom to nisu zaslužili.

Posebnu je pažnju Škotima obratio Gogo7, koji je uočio njihove nedostatke: Škoti ionako nikad nisu bila nogometna velesila, ali u posljednje vrijeme još niže su pali. U dvoboj sa nama ulaze sa posljednje pozicije, u šest utakmica skupili su tek 2 boda, oba na domaćem terenu i to 'na štetu' Srbije i Makedonije u prva dva kola. Od tad su uvezali četiri poraza, ali daleko od toga da su jeftino prodali kožu.
Zanimljivo je da su u šest dvoboja samo jedan pogodak primili prije 60. minute (vs Makedonija, 11. min.), a primili su ih ukupno 9. Nije slučajnost što većinu pogodaka primaju u zadnjih pola sata igre, taktika im se svodi na prvenstveno čuvanje svog gola dok su napadački vrlo ograničeni što tek 3 gola u cijelim kvalifikacijama potvrđuje. U Zagreb dolaze oslabljeni neigranjem čak sedam igrača od kojih su Darren Fletcher, Steven Fletcher, Charlie Mulgrew i Kenny Miller 'zvučniji' izostanci.

S druge strane, korisnik Avlado nada se vidjeti nešto novo po pitanju plana igre: Štimac ne bi trebao ići u nekakve eksperimente, nego pribjeći starom ustaljenom sustavu koji nama najbolje leži i s kojim najbolje igramo. Mislim da je za to došlo vrijeme i ono što zamjeram izborniku je da reprezentacija nema svoju prepoznatljivu igru i na tom bi se moralo dodatno poraditi, jer naša se igra uglavnom svodi na trku Madžukića i Olića koji onda tjeraju protivnike na greške i iz takvih situacija najčešće postižemo golove. Naravno da je to dobro, ali ipak ne bi bilo na odmet da izradimo koju akciju za gol jer baš i nismo imali prilike vidjeti od naših igrača nekakvu tečnu akciju, a za tako nešto kvaliteta nam ne nedostaje.

Na jednu je pak poznatu opasnost upozorio korisnik M_Tsigalko: Kod ovakih utakmica nikada me nije strah protivnika nego nas samih. Koliko su samo puta reprezentacije s ovih prostora prosipale dragocjene bodove tamo gdje su svi očekivali da ih osvoje?! Vjerojatno najsvježiji kiks je onaj u Tbilisiju protiv Gruzije. Tu je izostalo apsolutno sve; od primjerene taktike i odabira igrača, pa do samog angažmana igrača. Srećom, taj kiks je ispran u dodatnim kvalifikacijama, ali tko zna što bi nas ovoga puta moglo dopast u baražu. Visjeli smo kao luster u gostima kod Walesa, a i općenito ne prolazimo baš najbolje s otočkim ekipama. Lekcija je valjda naučena i pored ovakve Belgije pravo na kiks jednostavno nemamo.

Želite li komentirati ovu ili bilo koju drugu aktualnu nogometnu temu, priključite se zajednici nogometnih znalaca na portalu Tribina.hr