PAVIĆ BRILJIRA U MELBOurneu

Hrvatska dobila i trećeg finalista na Australian Openu; Splićanin se upisao u povijest!

26.01.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Mate Pavić napravio je pravo malo čudo na Australian Openu. Nakon što se plasirao u finale u muškim parovima uspio je stići i do finala mješovitih parova s Gaby Dabrowski

Dan nakon što su se hrvatski tenisač Mate Pavić i njegov partner u paru, Austrijanac Oliver Marach plasirali u finale muških parova na Australian Openu stigle su nove lijepe vijesti.

Splićanin Pavić je s partnericom Gabrielom Dabrowski (Kanada) deklasirao Ruskinju Jekaterinu Makarovu i Brazilca Brunu Soaresa 6:1, 6:4 nakon svega 48 minuta igre. Zanimljivo je spomenuti kako će Paviću i Dabrowskoj ovo biti drugo grand slam finale u konkurenciji mješovitih parova u karijeri.

'Sve ovo je zaista sjajno! Prepun samopouzdanja sam stigao u Australiju osvojivši dva turnira prije dolaska ovdje i jako sam sretan zbog plasmana u oba finala', kazao je Pavić.

Tako će Hrvatska, nakon što je do finala u muškoj pojedinačnoj konkurenciji stigao Marin Čilić, imati čak tri predstavnika u borbi za titulu. Povijesni rezultat za hrvatski tenis!

Prvo finale Pavića čeka u subotu, kada s Austrijancem Oliverom Marachom igra protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, a dan kasnije čeka ga finale mješovitih parova. Finale je na rasporedu u subotu, nakon finala tenisačica u pojedinačnoj konkurenciji, u kojem će se, od 9.30 sati po hrvatskom vremenu, za trofej i prvo mjesto na WTA ljestvici boriti Rumunjka Simona Halep i Dankinja Caroline Wozniacki.  

Pavić i Dabrowski će se za pobjednički trofej boriti protiv Mađarice Timee Babos i Indijca Rohana Bopanne, koji su sa 7:5, 5:7, 10:6 u polufinalu nadigrali Španjolku Mariju Martinez Sanchez i Brazilca Marcela Demolinera. 

Finalni dvoboj mješovitih parova na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 6 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

AUSTRALIAN OPEN, mješoviti parovi - polufinale

Gabriela Dabrowski / MATE PAVIĆ (Kan-HRV/8) - Jekaterina Makarova / Bruno Soares (Rus-Bra/3) 6:1, 6:4

Timea Babos / Rohan Bopanna (Mađ-Ind/5) - Maria Jose Martinez Sanchez / Marcelo Demoliner (Špa-Bra) 7-5, 5-7, 10-6

  • +18
Australian Open, polufinale: Čilić - Edmund Izvor: Reuters / Autor: TORU HANAI