KAZAHSTAN PREJAK

Hrvatska deklasirana, u Beogradu joj prijeti debakl!

05.02.2016 u 20:04

Bionic
Reading

Hrvatska futsal reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo porazom od Kazahstana rezultatom 2:4 i za prolazak dalje trebat će joj u nedjelju pobjeda protiv favorizirane Rusije od dva ili više razlike...

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP, hrvatska futsal reprezentacija pred novim je debaklom. Na Europskom prvenstvu u Beogradu startala je porazom i morat će se u nedjelju vaditi protiv jednog od favorita turnira.

Hrvatska je protiv Kazahstana bila inferiorna veći dio utakmice i zasluženo je izgubila. Protivnik pojačan Brazilcima poveo je u 6. minuti golom Douglasa, da bi zatim kazahstanska obrana pogriješila i dopustila Matoševiću da odmah uzvrati. Ipak, već u sljedećem napadu naši su primili novi gol, zahvaljujući Sulejmanovu.

Do kraja poluvremena strijelac je postao i Žamankulov, a isti igrač zabio je u nastavku pogodak za 4:1, nakon kojeg su naši pokušali nešto napraviti vađenjem golmana, što je donijelo tek ublažavanje poraza, golom Sutona u 33. minuti za konačnih 4:2.

Hrvatska je ovim porazom došla u situaciju da u svojoj posljednjoj utakmici u skupini mora pobijediti Rusiju s dva ili više razlike, s obzirom da su Rusi dobili Kazahstan na početku turnira s 2:1. Prve dvije reprezentacije iz skupine C idu u četvrtfinale...

Futsal, skupina C:

Hrvatska – Kazahstan 2:4 (Matošević 7, Suton 33 / Douglas 6, Sulejmanov 7, Žamankulov 17, 27)

Europsko prvenstvo

Skupina C

Kazahstan - Hrvatska 4:2
1. Rusija 1 1 0 0 3
2. Kazahstan 2 1 0 1 3
3. Hrvatska 1 0 0 1 0

Sljedeće utakmice

7.2. Hrvatska - Rusija