SOČI 2014. JE UTOPIJA

Hrvatska bez stranaca nemoćna kontra Nizozemske

09.11.2012 u 17:59

Bionic
Reading

Bez stranaca s hrvatskom putovnicom, Hrvatska nije imala nikakvih šansi na prvoj utakmici 2. kruga kvalifikacija za Olimpijske igre 2014. Nizozemci su bili superuvjerljivi i pobijedili sa 8:2

U prvoj utakmici 2. kriga kvalifikacija za Olimpijske igre u Sočiju 2014. hrvatska hokejaška reprezentacija izgubila je u Budimpešti od Nizozemske s uvjerljivih 2:8 (0:3, 0:3, 2:2). Već tim porazom Hrvatska je izgubila gotovo sve šanse za prolazak u posljednji krug kvalifikacija, no sumnjamo da će to biti jedini poraz naših gladijatora na turniru u Mađarskoj. Idućih dana Hrvate čekaju Mađari i Litvanci!

Hrvatska je u Mađarsku, suprotno općem uvjerenju, stigla u okrnjenom sastavu, bez najboljih igrača - stranaca s hrvatskom putovnicom. Nitko ne može tvrditi da bi se izbjegao poraz da su u rosteru bili Joel Prpic, Andy Sertich, Kenny MacAullay, Chris Powers i ozlijeđeni John Hecimovic, no činjenica je da su oni izostali iz razloga koje navijači sigurno ne smatraju objektivnima.

Naime, stranci 'Hrvati' iz Medveščaka zatražili su time-out kako bi se odmorili za nastavak Ebelovog natjecanja, dok je dvojac iz Sjeverne Amerike vjerojatno ostao kod kuće zbog preskupih troškova putovanja.

Uz sve te nedaće, zasad ih još nemojmo nazivati propustima, Hrvatska je u Mađarsku otputovala samo sa 17 igrača i bolje od uvjerljivog poraza na startu se i nije moglo očekivati. U tom porazu od 2:8 golove su zabili Borna Rendulić i Marko Tadić.

Hrvatsku u naredna dva dana očekuju preostala dva ispita; u subotu će igrati protiv Mađarske, a u nedjelju protiv Litve.