GORE OD NOGOMETAŠA NE MOGU

Hrvati i Mađari žele rukometni Euro 2014.

22.09.2009 u 17:44

Bionic
Reading

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza prihvatio je prijedlog Mađarskog rukometnog saveza o zajedničkoj kandidaturi za domaćinstvo Europskog prvenstva 2014. godine

'S obzirom da smo u zadnjih desetak godina organizirali Europsko prvenstvo za muškarce, te oba Svjetska prvenstva, i žensko i muško, mislim da ćemo lakše dobiti novu organizaciju ako se udružimo sa zemljom koja je također rukometno 'jaka'. Ne zaboravimo da su protukandidati Francuzi i Danci, također zemlje s velikom rukometnom tradicijom. Jedini uvjet koji smo postavili Mađarima je da finale bude u Zagrebu, na što su oni pristali. Sada čekamo da ovu odluku potvrdi skupština HRS-a na redovitoj godišnjoj sjednici zakazanoj za 16. studenog. Također, zatražit ćemo podršku Vlade i premijerke Jadranke Kosor bez čega se ne možemo upuštati u kandidaturu. Infrastrukturu kao i znanje imamo', rekao je predsjednik HRS-a Sandi Šola.

HRS će veliku proslavu svoje 60. godišnjice obilježiti kako i priliči najuspješnijem sportskom savezu u Hrvatskoj. Najprije će se 1. prosinca održati velika svečana sjednica za više od 2.000 uzvanika, a sportski će dio kulminirati utakmicom reprezentacija Hrvatske i Svijeta. Izbornik reprezentacije Svijeta bit će Francuz Claude Onesta, a zagrebačka Arena će 2. prosinca ugostiti sve najbolje što svjetski rukomet u ovom trenutku ima. Dolazak na proslavu potvrdili su i čelnici Međunarodne rukometne federacije (IHF) na čelu s predsjednikom Hassanom Mustafom.

Upravni odbor odredio je visinu nagrada za juniore koji su osvojili naslov svjetskih prvaka u Tunisu. Svaki će igrač dobiti protuvrijednost od 1000 eura bruto, po 2.000 eura dobit će treneri, a izbornik Zlatko Canjuga 3.000.