DRUGI PUTA ZAREDOM

Hrvat Matić najbolji strani nogometaš Kine

13.11.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Za Darka Matića u Hrvatskoj jako malo ljudi zna. No zato je u Kini on velika zvijezda te je po drugi puta zaredom proglašen najboljim stranim nogometašem u toj državi, ali je i s Beijing Guoanom osvojio prvenstvo

Hrvatski nogometaš Darko Matić (28) s momčadi Beijing Guoan iz Pekinga osvojio je naslov prvaka upravo završenog kineskog prvenstva, a izabran je i za najboljeg stranog nogometaša u protekloj sezoni.

'Sretan sam i ponosan što sam prvi Hrvat koji je s nekom kineskom momčadi osvojio titulu prvaka', izjavio je Matić.

Matićevoj momčadi Beijing Guoan ovo je prva titula kineskog prvaka.

'Slavlje u Pekingu bilo je nezaboravno, a ja sam na stadionu primijetio i nekoliko hrvatskih zastava, što me je posebno obradovalo jer mi na taj način navijači odaju počast', kazao je Matić.

Kazao je da mu puno znači što je po drugi puta zaredom izabran za najboljeg stranog nogometaša u kineskoj ligi. Smatra da je to veliko priznanje jer je osam igrača koji će za različite reprezentacije nastupati na SP 2010. bilo u konkurenciji za to priznanje, a među njima i bivši talijanski reprezentativac Damiano Tommasi te bjeloruski reprezentativac Vječeslav Hleb.

Matić igra na poziciji veznog igrača i po treći puta zaredom izabran je u najbolju momčad kineskog prvenstva. Prije prelaska u Beijing Guoan, Matić je dvije sezone nastupao za momčad Teda Tianjin. U Kinu je stigao prije tri godine iz slovačke momčadi Semec, gdje mu je nuđen nastup za slovačku reprezentaciju ukoliko prihvati državljanstvo te zemlje, ali Matić je to odbio.