TURSKA ILI NBA?

Hrvat Bogdanović u dilemi; pritisci s dvije strane!

12.07.2013 u 09:33

Bionic
Reading

Hoće li Bojan Bogdanović sljedeće sezone zaigrati u NBA ligi ili će ostati i dalje igrač turskog Fenerbahče Ulkera? Na to pitanje u ovom trenutku ni sam ne zna odgovor što nam je potvrdio u telefonskom razgovoru, a pritisci s dvije strane - kako bi donio odluku - svakim satom su sve veći…

Posljednjih dana zaista je nemoguće doći do 24-godišnjeg Mostarca Bogdanovića, a tek u srijedu 10. srpnja, kada i službeno kreće potpisivanje ugovora u NBA ligi, sve će biti jasnije.

'U kontaktu sam s Netsima od kada imaju na mene prava s NBA drafta. Moj menadžer stalno je u kontaktu s Billyjem Kingom, glavnim menadžerom kluba, a u ovom trenutku zaista ne znam gdje ću igrati sljedeće sezone', iskren je bio Bogdanović koji se u međuvremenu telefonski čuo s novim trenerom Fenerbahče Ulkera Želimirom Obradovićem, najtrofejnijim europskim trenerom s devet titula Prvaka Europe.

O FENERU
Ne krijem kako su dolaskom Obradovića porasle šanse da ostane u Turskoj još jednu sezonu

'Ne krijem kako su dolaskom Obradovića porasle šanse da ostane u Turskoj još jednu sezonu. Samim time što je Fener angažirao takvog trenera dokaz je kako se cilja na nešto veliko. Obradović sigurno ne bi došao da nema garancije kako će ekipa biti jaka da se ulove sve moguće titule. Čovjek s toliko trofeja sigurno ne bi došao nepoznato', za tportal.hr kazao je Bogdanović koji se trenutačno odmara negdje na Jadranu s najbližima i prijatlejima.

Naglasio je kako još ništa nije potpisao i kako nije donio konačnu odluku iako ga ugovor s Fenerom veže do ljeta 2014. (navodno ima plaću od sjajnih milijun eura!). No, poznato je kako uz odštetu od navodno 1,5 milijuna eura može otići u Brooklyn Netse. Iz glasa mu se moglo osjetiti kako je pomalo zbunjen, kako je pritisak da što prije donese najbolju odluku sve veći.

Sada kada je jasno kako će na njegovoj poziciji igrati legendarni Paul Pierce situacija se preko noći promijenila. Netsi ga žele odmah i na stolu je već 3-godišnji ugovor (za prvu godinu 2,5 mil. dolara), ali treba reći kako će po strogim NBA pravilima Bogdanović morati platiti Feneru razliku odštete (oko milijun eura) što nije mali novac.

'Nisam nestrpljiv i doći će vrijeme za NBA. Ne žuri mi se nikud i ne želim otići pošto poto. No, Netsi su vrlo ambiciozan klub i s pojačanjima koja su doveli stigli su korak više do borbe za titulu. S veteranima kao što su Paul Pierce, Kevin Garnett, Jason Terry te zvijezdama kao što su Deron Williams i Brook Lopez Netsi su ekipa koja, kad se posloži, može puno. Iskreno, ako odem u Netse konkurencije se uopće ne plašim iako sam svjestan da bih imao malu minutažu na početku', kazao je Bogdanović kojeg bi u svojim redovima željele mnoge velike europske momčadi.

Da Bogdanović nije zaluđen NBA ligom, a niti životom u gradu kao što je New York govori i rečenica kako 'u prekrasnom gradu kao što je Istanbul ima sve što poželi.'

Kaže kako kao klinac nije pratio NBA ligu jer je sanjao kako će igrati nogomet u svom omiljenom klubu Manchester Unitedu. Umjesto stopama Davida Beckhama, koji je u vrijeme kada je Bogdanović trenirao nogomet (do 14. godine) bio glavni igrač Red Devilsa, košarkaški zaljubljenici jedva čekaju dan kada će na sebe navući dres Netsa i nastaviti tamo gdje je stao Dražen Petrović. Ako se po nečemu mogu uspoređivati Bogdanović i Petrović to je osjećaj za koš i 'mekana ruka' kakva se rijetko viđa. Nema sumnje kako će ovaj stasiti Hercegovac u kratkom periodu postati miljenik navijača Netsa…