BOKSAČKI SPEKTAKL

Hrabri Povjetkin izdržao sve, ali Kličko je obranio naslov

05.10.2013 u 22:49

Bionic
Reading

Vladimir Kličko ostaje suvereni vladar boksa. Rus Aleksandar Povjetkin nije našao način kako dobiti velikog Ukrajinca i oduzeti mu naslove prvaka u teškoj kategoriji, ali je barem uspio odraditi svih 12 rundi

S velikim interesom čekao se ogled između Ukrajinca Vladimira Klička aktualnog prvaka po WBA, IBW, WBO i IBO kategoriji protiv Rusa Aleksandra Povjetkina. Čak je i sam Kličko u najavi ogleda priznao kako nikad nije boksao s boljim protivnikom.

Povjetkin je krenuo agresivno u prvoj rundi, no već od druge runde Rus se 'održavao' na životu pogotovo kada je sijevnulo nekoliko aperkata od strane Klička. Do devete runde Kličko je nekoliko puta srušio svog protivnika, a posebno teška runda za Povjetkina bila je sedma kada ga je Kličko s dva snažna udarca uzdrmao, a spasilo ga istek runde.

Ipak, Rus je uspio odraditi svih 12 rundi iako je već odavno bilo jasno kako je ukupni pobjednik Vladimir Kličko. Treba odati priznanje Povjetkinu koji se do posljednjeg zvona nije predavao i pokušavao je na sve načine što više 'raniti' Klička, posebno je pohvalno što je nakon svih silnih udaraca ostao na nogama. Na kraju je Kličko obranio naslov jednoglasnom odlukom suca.

Ovo je 61. Kličkova pobjeda u karijeri, a dosad je imao tek tri poraza