ništa od repesaža

Hrabri Hrvat Starčević postao nesuđeni heroj Igara; njegove riječi, nakon bizarnog poraza kakav se rijetko viđa, mnoge su oborile s nogu: Izgubio sam medalju u zadnjim sekundama, ali...

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 02.08.2021 11:48
  • Objavljeno 02.08.2021 u 11:48
Bionic
Reading

Hrvač Božo Starčević završio je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je Iranac Mohamedali Geraei izgubio u polufinalu i nije ga povukao u repesaž.

Hrabri hrvatski hrvač Božo Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grćko-rimskim stilom u Tokiju od Iranca Mohamedalijem Geraeijem, iako je vodio sve do pet sekundi prije kraja.

Starčević je vodio s 5-3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu. Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o zadnjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje. Sudac je prvo pokazao da je Iranac pobijedio s 7-5, a nakon "challengea" iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5-5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on zadnji dobio bodova u meču.

"Nisam znao koliko je do kraja, pa sam pokušao bacanje umjesto da odradim stojku. Takav sam, uvijek želim hrvatski dobro, najbolje što mogu. Nisam u ovom sportu radi medalja", izjavio je Božo u miks-zoni nakon poraza od Iranca.

Mnogi bi nakon šokantnog poraza jednostavno prošli, no ne i 32-godišnji Zagrepčanin ličkih korijena. Njegov trener Bjelorus Ihar Piatrenka je prošao sa rukama na licu, a njegov brat Nikola je stao i kazao da Božo neće stati i da je bolje ništa ga ne pitati. Ne samo da je stao, već je sa zatvorenim okom izmučeni ratnik iz HK Metalca otvorio dušu.

"To je tako, hrvatski nogometaši su dvaput prošli na penale u Rusiji, a da su ispali na prvima, tko bi ih dočekao. Pokazao sam dosta dobro hrvanje, ali Olimpijske igre su mi uklete", kazao je Starčević, borac za kojeg su listom svi hrvatski novinari kazali da bi upravo njega najradije vidjeli s medaljom iz Tokija.

Božo Starčević već ima iza sebe slično iskustvo s Igara u Riju prije pet godina, kada je nesretno i nezasluženo izgubio od Rusa Vlasova u borbi za polufinale. I tada suci nisu uvažili njegove proteste kao i protiv Iranca u Tokiju. A bio je bolji u oba dvoboja....

"Hrvanje je težak sport i tko god je ovo gledao shvaća o čemu se radi.Na velikim natjecanjima uvijek pokažem dobro hrvanje, ali uvijek se nešto dogodi. Neće me sreća na Olimpijskim igrama, ovdje sam izgubio medalju u zadnjim sekundama, no me u nešto drugo u životu hoće. Imam ženu i dvoje djece, zdrav sam i to je najbitnije. I još uvijek volim hrvanje".

To je nakon velike nepravde izjavio Božo Starčević, sportaš koji možda nikada neće osvojiti olimpijsku medalju, ali će potpisnik ovih redova glasovati za njega na ovogdišnjem izboru za najboljeg sportaša Hrvatske. I to bez imalo grižnje savjesti...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal