TALIJANSKI KUP

Honda zabio u pobjedi Milana, Seedorf na tribinama

15.01.2014 u 20:30

Bionic
Reading

Nogometaši Milana lakoćom su izborili plasman u četvrtfinale Talijanskog kupa nakon što su na svome San Siru pobijedili drugoligaša Speziju s 3-1...

Utakmica će ostati upamćena po premijernom pogotku Japanca Keisukea Honde u dresu ''rossonera'' te po pojavi novog trenera Milana Clarencea Seedorfa na stadionu. Večerašnju je utakmicu vodio dosadašnji pomoćni trener Mauro Tassotti, a Seedorf je u drugom poluvremenu došao na stadion izravno iz zračne luke nakon što je doputovao iz Brazila. Navijači su ga pozdravili pljeskom, a pozdravili su i pobjedu svoje momčadi, što baš i nije bio čest slučaj ove sezone.


Za Milan je u 28. minuti zabio Robinho, a tri minute kasnije je strijelac bio i Giampaolo Pazzini. U 47. minuti je pogodak za 3-0 postigao Honda, ofenzivni veznjak koji je početkom godine stigao iz CSKA-a i ovo mu je bio drugi nastup za ''rossonere''. Japanac je iskoristio odbijanac nakon udarca Riccarda Montoliva i iz blizine smjestio loptu iza leđa Nicole Lealija. U samoj je završnici za goste smanjio Nicola Ferrari.


Spomenimo da su u drugom poluvremenu kod Spezije u igru ušla dvojica hrvatskih nogometaša - Mislav Oršić i Antonini Čulina.

U drugoj dosad završenoj utakmici Siena je kao gost deklasirala Cataniju s 4-1. Bruno Petković za domaće i Mato Miloš za goste nisu ulazili u igru.

Talijanski kup, osmina finala:

Catania - Siena 1-4 (Leto 4 / Paolucci 24, Valiani 59, Pulzetti 90+1, Rosseti 90+3)

Milan - Spezia 3-1 (Robinho 28, Pazzini 31, Honda 47 / Ferrari 90+1)