SUIGRAČI U VEZI

Homoseksualna romansa u momčadi Villarreala

16.12.2015 u 21:09

Bionic
Reading

Sasvim je jasno da su ljudi svih seksualnih opredijeljenja dio svih društvenih spora. No, još se uvijek čeka da se u svijetu vrhunskog nogometa 'otkrije' prvi ljubavni par

Homoseksualnost je sve manji bauk diljem svijeta, a Jonathan dos Santos (25) i Mateo Musacchio (25) mogli bi uskoro postati prvi deklarirani par u svijetu profesionalnog nogometa. Do sada su gay pojedinci izlazili u javnost sa svojim pričama, ali još nije registriran slučaj romanse unutar istog kolektiva.

Najmlađi od trojice Dos Santosa, najpoznatije meksičke nogometne obitelji, prošloga je ljeta napustio Barcelonu i pojačao redove Villarreala, a u 'žutoj podmornici' čekao ga je argentinski branič i vršnjak Matteo Musacchio koji tamo kruh zarađuje od 2010.

Meksički mediji iz krugova bliskih obitelji Dos Santos otkrivaju kako su njih dvojica brzo otkrili međusobnu iskru, te kako su već sedam mjeseci u ljubavnoj vezi. Oba (starija) brata Dos Santos svjesni su odabira mladog Jonathana i podržavaju njegov put do sreće. Za sve zna i otac koji je također afirmativan u ovoj priči, no iz nekog razloga zaljubljeni par još se ne usudi javno obznaniti svoju priču. Čak se i trude da ih se vidi u društvu atraktivnih žena...


Meksikanci procjenjuju da ih je strah zbog milijunskih sponzorskih ugovora, no sada kada je priča izašla na vidjelo i taj bi se trenutak mogao približiti. Ionako je poznato da niti jednom sponzoru ne bi bilo mudro prekinuti suradnju s iskrenim ljudima iz ove domene. To bi im danas samo bila snažna antireklama. Jer to je njihov put prema sreći. I ničiji tuđi.