SVI PRIČAJU O NJEMU

Hokejaško čudo oduševilo ludim golom; jasno je zašto taj klinac ima naj ugovor u cijelom NHL-u

28.09.2017 u 14:08

Bionic
Reading

Connor McDavid (20) iz utakmice u utakmicu dokazuje kakav je ekstra talent i budućnost najjače hokejaške lige (NHL). Briljirao je za Edmonton Oilerse u pripremnom dvoboju protiv Caroline Hurricanesa (4:0)

Kanadski mladić je 2015. izabran kao prvi na draftu, a bez obzira što je zbog ozljede propustio gotovo pola sezone bio je treći u izboru za rookija godine.

Već sljedeće prvenstvo dobio je čast da postane vođa Oilersa (ujedno i najmlađi kapetan u povijesti NHL-a), a uz to bio je najbolji strijelac (treći najmlađi ikad) i MVP regularnog dijela. Fantastično za klinca kojem je tek 20.

Prošle sezone Edmonton je zapeo u konferencijskom polufinalu, a sada se želi napraviti još korak dalje. U priremnim utakmicama Oilersi su demolirali Hurricanse, a najbolji na ledu je bio upravo McDavid.

Oba gola McDavida Hurricanesima

Kanađin je u pobjedi 4:0 imao jednu aistenciju te je zabio posljednja dva gola. Posebno je bio impresivan posljednji kada je ometan od suparničkog igrača na trenutak palicom podigao pak da bi ga onda i gurnuo u mrežu pored nemoćnog golmana Caroline.

Majstor na djelu i jasno je zašto su u srpnju Oilersi s McDavidom produljili ugovor za još osam godina i to za ukupno 100 milijuna dolara, odnosno 12,5 po sezoni. Nitko nema toliko lovu u NHL-u, čak za dva milijuna dolara više od najplaćenijih zvijezda Patricka Kanea, Jonathana Toewsa i Careyja Pricea koji primaju 10,5 milijuna dolara godišnje.