BIT ĆE NEOBIČNO

Hodajuća legenda Zlatko Horvat napušta RK Zagreb; poznato je i gdje omiljeno krilo nastavlja karijeru

04.06.2020 u 20:41

Bionic
Reading

Zlatko Horvat (35) napušta RK Zagreb nakon što je gotovo 20 godina proveo u najtrofejnijem hrvatskom sportskom klubu, a njegova nova destinacija je makedonski Metalurg

Horvat je hodajuća legenda, u dresu Zagrebaša osvojio je preko 30 domaćih trofeja, a s hrvatskom reprezentacijom gotovo deset medalja s velikih natjecanja.

Nezamislivo je vidjeti da momčad hrvatskog prvaka izlazi bez njega na parket, ali od sljedeće sezone i to će se dogoditi. 'Zlaji' je bilo ponuđeno da radi u omladinskom pogonu (i jednogodišnji ugovor kao igraču), ali on još nije rekao zadnju riječ.

Horvat će od sada nositi dres makedonskog Metalurga, a navijači će se sigurno dosta dugo navikavati da omiljenog Zlaje više nema na desnom krilu.

'Nije bilo lako napustiti Zagreb poslije toliko godina, gdje sam doživio mnogo toga lijepog i taj klub će uvijek biti u mom srcu. Međutim, osjetio sam da je trenutak za promjenu i drago mi je što dolazim u Skopje i u rukometnu sredinu koja je prepoznatljiva u Europi. Dolazim u namjeri da zajedno s novim suigračima ostvarimo zacrtane ciljeve i vratimo Metalurg gdje mu je mjesto. Ja uvijek težim ka najvećem plasmanu, tako će biti i ovog puta', izjavio je Horvat za službenu stranicu kluba.

Ugovor je potpisan na jednu godinu...